Dalić o Poljudu: Atmosfera protiv Mađarske? Da se naježiš

Podeli:
Matthias Hangst/Getty Images

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić otkrio je na konferenciji za medije pre meča protiv Slovenije ko će biti u startnih 11, kao i zbog čega je doneo takve odluke.

Hrvatska na Poljudu dočekuje Sloveniju od 20.45 u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, a na stadionu u Splitu očekuje se oko 20.000 navijača. Direktan prenos utakmice je na Sport klubu 1.

„Moramo da budemo favoriti na Poljudu pred svojim navijačima. Možda će nam ovo biti i najteža utakmica jer je treća u sedam dana, a Slovenija je veoma agresivan i borben protivnik. Uostalom, Slovenija nas je već pobedila i ako ne pokažemmo energiju u trčanju iz Bratislave i Moskve biće nam veoma teško“, rekao je Dalić i dodao:

„Uopšte ne sumnjam u naš motiv. Nosiće nas publika i verujem da ćemo pobediti. Na koji način manje je važno. Samo su bodovi važni u ovom trenutku. Neće biti lako jer nam nema Livakovića na golu. Neće biti ni Modrića i Budimira. Inače, sklon sam silovati neke stvari u koje nisam baš siguran. Idemo u utakmicu samo sa zdravim i spremnim igračima“.

On je dodao i da će Livaja biti starter.

„Nećemo mnogo menjati i izmišljati jer nemamo šta. Mogu da dodam da će od prvog minuta igrati Livaja, njemu sam to rekao pre nekoliko dana. Od njega očekujem da donese razliku. Neki igrači su igrali mnogo u poslednje vreme poput Sose, Juranovića ili Lovrena. Malo me je strah da počnem utakmicu sa takvim igračima koji imaju mnogo minuta iza sebe. Više ću znati posle poslednjeg treninga“.

Govorio je dalić i o taktici i planovima.

„Slovenci će igrati koliko im mi dopustimo i kako se postavimo. Kada smo igrali presing protiv Rusije i Slovačke takođe nismo dali rivalu da se mnogo razigra. Opet je jako bitno da kvalitetno reagujemo na drugu loptu. Znamo da moramo da ostvarimo dobar rezultat, a u svemu je veoma važna podrška naših navijača. Sećamo se Mađarske na Poljudu i te atmosfere. To je za naježiti se. Očekujemo podršku, a mi ćemo se zahvaliti sa osvojena tri boda“, zaključio je Dalić.

Poslednji put je Hrvatska na Poljudu igrala protiv Mađarske, u oktobru 2019. godine, pre pandemije virusa korona, a nošena pesmom svojih navijača već na poluvremenu imala je 3:0.

Utakmice evropske zone kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2022. ekskluzivno su dostupne za sve SBB korisnike, na EON, TotalTV i D3 platformama. Možete ih pratiti i ukoliko niste SBB korisnik, u EON paketima van SBB mreže! (PROMO)

 

Komentari

Vaš komentar