Dalić posle žreba: Ne bežimo od uloge favorita

Podeli:
Harry Trump / Stringer

Hrvatska će u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine igrati u grupi H protiv Slovačke, Rusije, Slovenije, Kipra i Malte.

Na zavničnom sajtu Fudbalskog saveza Hrvatske, preneta je izjava selektora Zlatka Dalića, koji je prilično samouveren i spreman za iskušenja koja slede.

Uvek ista priča kada je žreb u pitanju. Mogao je da bude lakši, ali i teži. Hrvatska je bila u prvom šeširu, zbog toga što smo to mesto zaslužili odličnim igrama i rezultatima u prethodnim godinama. Ne bežimo od uloge favorita. Naš cilj je plasman na Mundijal, a verujem da je grupa takva da možemo da stignemo do prvog, a ujedno i najvažnijeg cilja u ovom trenutku”, naglasio je Dalić i nastavio:

Slovačka se pokazala kao kvalitetna ekipa, zasluženo se plasirala na Evropsko prvenstvo. Imaju iskustvo igranja protiv nas i to će im dosta značiti u kvalifikacijama koje slede. Rusi su u samom svetskom vrhu, pokazali su to i na prošlom šampionatu planete. Slovenija napreduje iz dana u dan, selektor Matjaž Kek radi odličan posao. Slovenci nas jako dobro poznaju i biće neugodan rival. Kipar i Maltu ne smemo da potcenimo, jer je to u današnjem fudbalu nedopustivo. U svakom slučaju, uveren sam da ćemo izboriti plasman na Mundijal.”

U međuvremenu, kvalifikacije za Svetsko prenstvo će biti prekinute Evropskim prvenstvom koje je na programu 2021. godine. Hrvatska će igrati u grupi protiv Engleske, Češke i Škotske, a izabranici Zlatka Dalića na smotru najboljih selekcija Starog kontinenta putuju sa velikim ambicijama, posle plasmana u finale prošlog Svetskog prvenstva.

Komentari

Vaš komentar