Kup Danske: Nergord čovek odluke, Brendbi u polufinalu

Danska 5. apr 201822:13 > 22:15
Boris Streubel/Getty Images

U drugom četvrtfinalnom okršaju danskog Kupa posle velike drame i 120 minuta fudbaleri Brendbija savladali su Senderijske sa minimalnih 1:0.

Favorizovani Brendbi uspeo je da eliminiše ekipu iz Hadersleva iako je scenario mogao da bude potpuno drugačiji, s obzirom na to da su nebesko-plavi mnogo bolje otvorili utakmicu i propustili nekoliko dobrih prilika.

Senderijske je uglavnom pretio preko Madsa Hvilsona i Marsela Remera, dok su sa druge strane ozbiljnih problema sa realizacijom imali pre svega Kevin Mensa, Hani Muktar i Temu Puki koji je u 50. minutu zaradio javnu opomenu zbog simuliranja, kada je pokušao da iscenira penal.

Samo četiri minuta kasnije domaći tim imao je odličnu šansu preko Remera, a posle svega 60 sekundi na suprotnom delu terena neprecizan je bio Muktar.

Do kraja utakmice, viđena je još jedna izgledna šansa, koju nije uspeo da materijalizuje Hvilson.

Glavni krivci što nije bilo golova u regularnom toku utakmice bili su golmani Lukaš Fernandeš i Benjamin Belot, koji su utakmicu završili sa po šest odbrana.

Pitanje pobednika pred 5048 gledalaca na stadionu „Sidbank Park“ rešena je u 118. minutu kada je Kristijan Nergord pogodio sa distance.

Posle Silkeborga i Brendbi je obezbedio plasmanu polufinale, a ko će još među četiri najbolja saznaćemo naredne nedelje kada se sastaju Frederisija i Olborg, odnosno Hobro i Mitjilend.