Gol koji se ne viđa i devet serija penala

Danska 6. mar. 20200:16
Podeli:
Screenshot

Četvrtfinala Kupa Danske su kompletirana. Poslednja dva meča Randers - Senderijske i Horsens - Silkeborg doneli su, malo je reći, vrhunsko uzbuđenje.

Još jednom se potvrdilo kako je kup neverovatno i nepredvidivo takmičenje. Prvo već viđen produžetak u Randersu sprečio je gol koji se zaista retko viđa. U 89. minutu, gotovo iz auta, Frederiksen je sa više od 30 metara šutirao direktno na gol i iznenadio golmana Dakira, čime je ekipi Senderijskea doneo ogromnu radost. Pre toga je domaćin poveo u petom minutu golom Greva, ali je u 66. minutu, samo par sekundi pošto je ušao u igru, izjednačio Jakobsen.

Kada se mislilo da drugi meč ne može ni približno da bude zanimljiv kao onaj u Randersu, Okršaj u Horsensu je pomerio granice. Domaćin je ponovo rano poveo, u 22. minutu a strelac je bio Rune Frencen. Izjednačio je Emil Madsen u 71. minutu. Golova nije bilo do kraja 90. pa i 120. minuta. Pristupilo se izvođenju jedanaesteraca. Prvo su gosti šutirali i precizan je bio Holten. Prip je, sa druge strane, promašio i Silkeborg je stekao prednost. Ali samo do sledeće serije, pošto je Alves promašio, a Okosun postigao gol za poravnanje – 1:1. A onda šest serija u kojima su strelci bili precizni. Došlo se do devete serije. Slovak Filip Lešnjak promašio je penal, a taj poklon zgrabio je sa obe ruke Piter Terkildsen i golom odveo Horsens u polufinale kupa.

Pored Senderijskea i Horsensa u polufinale kupa plasirali su se još Olborg i Orhus.