Odenze izborio opstanak, okreće se borbi za Evropu

Danska 29. jun. 202022:48 > 22:56
Podeli:
Andreas Hillergren/EuroFootball/Getty Images

Odenze je pobedom nad Lingbijem u četvrtom kolu doigravanja za opstanak i Ligu Evrope Superlige Danske 3:1 obezbedio jedno od prva dva mesta u Grupi 1 i samim tim nastaviće bitku za izlazak u Evropu.

Nije delovalo na samom početku mini lige od četiri da će Odenze biti taj koji će posle samo četiri kola završiti posao. Poražen je u prvom kolu od Silkeborga 6:0, ali je od tada naređao tri pobede. Poslednja protiv Lingbija kod kuće 3:1 obezbedila je „zelenu granu“, tačnije opstanak i nastavak sezone u doigravanju za Ligu Evrope.

Gosti su poveli golom Engarta u 36. minutu i na odmor su otišli minimalnom prednošću. Nju su držali sve do 59. minuta kada je dosuđen penal za Odenze, koji je realizovao Svendson. U samom finišu potpuni preokret. Frokjer u 84. minutu donosi prednost domaćima, a konačnih 3:1 postavlja Džebali u trećem minutu nadoknade.

Odenze je prvi sa 42 boda, ima šest više od Senderijskea i devet od Lingbija, koji će se u naredna dva kola boriti da pretekne Senderijske i takođe izbori opstanak, a i učešće u doigravanju za Ligu Evrope.