Brendbi slavio u derbiju za dramu u šampionskoj trci

Danska 9. maj. 202120:12
Podeli:
fudbal lopta stadion
Shutterstock, Inc

U derbiju ne samo 29. kola danske Superlige, odnosno sedmog u doigravanju za šampiona, već i u derbiju sezone BrenOvom pobedom Brendbi je aktuelnom šampionu i lideru Mitjilendu prišao samo na bod zaostatka i poslednja tri kola biće vrelo u Danskoj.

Ovom pobedom Brendbi je aktuelnom šampionu i lideru Mitjilendu prišao samo na bod zaostatka i poslednja tri kola biće vrelo u Danskoj.

A bolje je krenuo gost. I prvi stigao do gola. Dosuđen je penal u 32. minutu koji je sigurno realizovao Šolc i Mitjilend je poveo 1:0. Ipak, samo pet minuta kasnije Ure je doneo poravnanje. Ali možda i trenutak meča dogodio se u 40. minutu kada je Paulinjo dobio direktan crveni karton i goste ostavio sa igračem manje.

Ipak, tu prednost domaći fudbaleri nisu uspeli da materijalizuju sve do 70. minuta. Tada je Hedlund doneo potpuni preokret i vođstvo Brendbiju. A u 83. minutu Andrija Pavlović, koji je ušao 23 minuta ranije, zapečatio je sudbinu šampiona i overio trijumf – 3:1.

Mitjilend je i dalje prvi sa 56 bodova, ali Brendbi sada ima samo bod manje, a još tri kola ostalo je do kraja. U doigravanju za šampiona Orhus je u gostima savladao Randers 1:0, dok u doigravanju za opstanak Lingbi na svom terenu pretrpeo poraz od već drugoligaša Horsensa 4:3 i sada su mu ostale samo teoretske šanse za opstanak, dok je Vejle kod kuće savladao Senderijske 4:2.

Komentari

Vaš komentar