Makarić za SK: Zvezda da pazi na prekide i Brazilce

Danska 20. okt. 202113:09
Podeli:
FSS Mihailo Ristić, Milan Makarić,, Goran Đorović
Foto FSS (Mihailo Ristić, Milan Makarić,, Goran Đorović)

Milan Makarić je letos kao najbolji strelac Superlige Srbije prešao iz Radnika iz Surdulice u Olborg. U razgovoru za Sport Klub je otkrio svoje impresije sa starta prve inostrane sezone u karijeri.

“ Zadovoljan sam kako sam se adaptirao u Olborgu, relativno brzo sam se uklopio u ekipu i brzo sam dobio poverenje trenera. Trenutno igramo odlično i nadam se da ćemo tako i nastaviti. Odigrao sam 11 utakmica u prvenstvu, na kojima sam postigao dva gola i zabeležio jednu asistenciju“, rekao je Makarić na početku razgovora.

Između Srbije i Danske gotovo da nema sličnosti ni u čemu, pa tako je i fudbalu. Danci su napravili malu ligu, što mnogi preporučuju i Superligi Srbije, kako bi poboljšala svoj kvalitet.

„Prijatno sam iznenađen danskom ligom, dosta se razlikuje od naše Superlige, pre svega tu mislim na infrastrukturu, publiku, stadioni su na svakoj utakmici puni… liga se sastoji od 12 ekipa približnog kvaliteta i to je ono po čemu se razlikuje danska liga od naše“.

Mitjiland
Guliver Image / Ritzau Scanpix LiselottexSabroex COP104 spdk20210919-201332-L

 

Fudbaleri Crvene zvezde u četvrtak od 18.45 gostuju Mitjilendu u trećem kolu Lige Evrope. Reč je o klubu koji je trenutno lider danskog fudbalskog prvenstva.

„Mitjilend je jedna čvrsta ekipa, trenutno su prvi u Danskoj i imaju najboljeg strelca lige. Jedno od najjačih oružja ekipe su prekidi, dosta su opasni na prekidu. Ekipa ima nekoliko Brazilaca na kojima se i zasniva igra Mitjilenda. Posebnu pažnju treba obratiti na napadača Brumada ako bude igrao. Lično mislim da je Zvezda kvalitetnija i ako bude na nivou prethodnih evropskih utakmica očekujem pobedu“.

Što se tiče ambicija Olborga ove sezone, srpski napadač ističe da je to da se izbori igranje u nekom od evropskih takmičenja.

“ Cilj kluba je da budemo u prve četiri ekipe u prvenstvu i osvajanje kupa tj. mesta koja vode u Evropu. Ja se nadam da ćemo nastaviti sa dobrim partijama i da ćemo ispuniti cilj koji je klub zacrtao pre početka sezone“, zaključio je Makarić.

Komentari

Vaš komentar