Đorđević za SK: Čuka poletela u prelepom turskom ambijentu

Fudbal 15. jan. 202111:30 > 12:32
Podeli:
Dušan Đorđević
FK Čukarički

Čukarički je u četvrtak, prvog dana srpske Nove godine, leteo nebeskim prostranstvom, leteo i sleteo na podlogu, tik uz hotel „Titanik deluks“ (baza „Brđana“ do 29. januara), ubrzo odradio popodnevni trening...

A, kakav su utisak igrači belo-crnih, u tom upoznavanju sa novom travom, ostavili na stručni štab, predvođen šefom Dušanom Đorđevićem, čitajte u nastavku teksta…

Kao da se let produžio, momci su leteli terenom, oduševili su me, valjda ih je povukao kompletan ambijent, iako je zamišljeno da to bude lagani uvod u ono što nas očekuje u Turskoj“, otkriva Đorđević u razgovoru za Sport Klub.

Na spisku su Belić, Kajević, Docić, Vidosavljević, Stevanović, Kovač, Šapić, Ćirković, Ostojić, Ndiaje, Savić, Rakonjac, Tošić, Lukić, Pantić, Mijailović, Bosnić, Rubežić, Jovanović, Glišić, Lučić, Mićović, Fratrović, Veličković, omladinci Ergelaš, Drezgić, Petković, Rogan, Grgić, Đukić, Ajdar, Kadijević, Nikolić, Miladinović i Kaličanin, kadeti Spasojević i Kovačević.

FK Čukarički
FK Čukarički

U Beogradu su ostali golman Petrović i Birmančević, obojica će sa reprezentacijom u Ameriku, nema ni Puškarića, zaustavila ga je korona, nedostaje i Kamenović, koji bi ovih dana trebalo iz srpske prestonice da otputuje u Rim, na lekarske preglede u Laciju, a, kada ih obavi, priključiće nam se u Turskoj i igrati za Čukarički u prolećnom delu sezone“, dodaje Đorđević.

Uslovi u Beleku, udaljenom 25 kilometara od aerodroma u Antaliji, su na najvišem nivou, hotel je otvoren pre osam godina i pruža impresivnu sliku sa svojih 170.000 kvadrata, 600 soba i svim mogućim sadržajima, igrači su svoje rekli već na prvom treningu, vi ćete da se nadovežete?

Šta da kažem, osim: fantastično! Hotel, usluga, sunčano vreme, temperatura 15 stepeni, teren na dohvat, nešto manjih dimenzija od standardnih, sjajno pripremljen. Na raspolaganju ih imamo nekoliko,videli smo ih usput, kada smo se autobusom približavali Titaniku, ma, ovde je sve za desetku.“

Beograđani nisu usamljena fudbalska ekipa u Titaniku, tamo su i dva tima iz Turske i Rusije. Što se programa tiče, danas je rad po grupama, kako u prepodnevnim satima, tako i posle ručka, pod kontrolom trenera Đorđevića, Delibašića, Rendulića,Kovačevića i Kneževića. U vođstvu ekspedicije su sportski direktor Mirosavljević, glavnokomandujući Omladinske škole Matić i sekretar Popović. Medicinski sektor čine doktor Vučetić, fizioterapeuti Đukić, Petrović i Radovanović, dok su za ekonomat zaduženi Pavlović i Nataša Davidović. Prva prijateljska utakmica zakazana je za 17. januar.

Protivnik je Baltika, zatim ćemo, pet dana kasnije, na megdan Mariboru, sutradan će priliku dobiti svi naši mladi fudbaleri u duelu sa Šahtjorovim omladincima, 25. januara sledi Dnjepar i, za kraj, uoči povratka u Beograd, odmerićemo snagu sa Sočijem, što je generalna proba pred nastavak Superlige, gostovanje Inđiji, šestog februara.

U Tursku ste, istim čarter letom, putovali sa Vojvodinom, niste razmišljali da ukrstite koplja na pripremama?

Ni pod razno. Zašto? Biće vremena za Novosađane, dočekaćemo ih u drugom prolećnom kolu.

Zasad su neznatne promene u igračkom kadru Čukaričkog, Eze je napustio Banovo brdo i potpisao za Šahtjor Soligorsk, zamenio ga je Đorđe Jovanović. Napadač za napadača. Sve je,dakle, bezbolno rešeno. Na pozajmicu Radu prosleđen je Šarić, jasan je i Kamenovićev status…

Nadam se da će na svemu pomenutom i da se završi.

Ukoliko, ipak, bude novih odlazaka?

Zasad ih nema“, za SK je, uz osmeh, naglasio Dušan Đorđević, trener Čukaričkog, vođa na čiju se adresu slivaju komplimenti iz runde u rundu.

Vreme za priču je isteklo, vreme je za trening.

Komentari

Vaš komentar