FIFA suspendovala četiri srpska kluba

Domaće lige - Fudbal 21. jan. 202119:01 > 19:031 komentar
Podeli:
Getty Images/Philipp Schmidli

Svetska fudbalska federacija stavila je veto na registraciju novajlija u zimskom prelaznom roku za četiri kluba u Srbiji.

Na osnovu odluka i dopisa FIFA suspendovani su prvoligaši Dinamo iz Vranja, Kolubara i Zemun i klub malog fudbala Ekonomac. Za sprovođenje postupka zadužena je Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije, na čelu sa predsednikom Ivanom Nikolićem.

Zemunci su u najtežoj poziciji, poslednje dve sezone nisu u mogućnosti da angažuju nove fudbalere. Ni danas iz Gornje varoši nema najava da će situaciji biti bolja u aktuelnoj zimskoj transfer pijaci.

Povezane vesti

Organi domaćeg saveza, po istom osnovu, suspendovali su Mačvu. Šabački superligaš, takođe, duguje novac prema pravosnažnim odlukama Arbitražnog suda FSS i ukoliko ne uzmiri zaostale obaveze, ili ne napravi reprogram sa zainteresovanim stranama, neće moći da registruje novajlije u zimskom prelaznom roku.

Podsetimo, prelazni rok u Srbiji traje do 5. februara.

Praksa zabrane registracije novih fudbalera odavno je uvedena kao sredstvo prinude za izmirenje dugovanja na osnovu pravosnažnih presuda. U Srbiji je pokazala sjajne rezultate, spisak dužnika u poslednjih desetak godina rapidno je smanjen, a klupski rukovodioci prihvatili načela odgovornog i održivog poslovanja.

Nažalost, mnogi klubovi u međuvremenu su i ugašeni, zbog čega je deo fudbalera ostao uskraćen za novac zarađen na terenu.

 

Komentari

Vaš komentar