I to se dešava: Ješić osvojio titulu, pa napustio fudbal!

Domaće lige - Fudbal 13. jul. 20219:059 komentara
Podeli:
Vladimir Jesic
FK Partizan

Srbija, zemlja fudbalska, svakojakih čuda puna... Jedna od letnjih vesti, sa stadiona Partizana, ima riplijevsku težinu – trener kadetske ekipe, Vladimir Ješić, posle titule prvaka Srbije, odlučio je da napusti fudbal.

Mladi stručnjak, učitelj generacije 2004, na opšte iznenađenje, svega nekoliko dana posle završetka berićetne sezone, saopštio je klupskim i glavešinama u školi da odlazi. Ne u nove fudbalske pohode, ne u drugi klub, već u – penziju! I da sve bude misterioznije – Partizan je ostao bez trenera jedine šampionske generacije u nekad najjačoj fudbalskoj školi na Balkanu.

Povezane vesti

Nije tajna, na Ješićevu radikalnu odluku uticali su opšte stanje u srpskom fudbalu i katastrofalna situacija u Partizanu. Spreman za „vjeki vjekov“ da se bori, ne i sa vetrenjačama u sopstvenim redovima, perspektivni trener, u kratkoj i burnoj karijeri, nikad nije činio ustupke.

Svojevremeno, pre četiri godine, smenjen je sa mesta selektora kadetske reprezentacije Srbije, sačinjenu od dečaka rođenih 2001. i mlađih, ne želeći da promeni spisak reprezentativaca za kvalifikacioni turnir u Staroj Pazovi. Ostao je dosledan sebi i zbog dvojice spornih fudbalera, u eri predsednika Slaviše Kokeze, dobio – otkaz.

Iznenadna zahvalnica Šćepoviću

Poslednjih dana, stigla je još jedna senzacionalna vest iz Partizanove škole – legendarni Slađan Šćepović nije više trener generacije 2008. Nekada čuveni prvotimac crno-belih raspoređen je na mesto skauta.

Višedecenijsko angažovanje obezbedilo je Šćepoviću mesto u na listi najomiljenijih trenera u Partizanovoj fabrici talenata. Vodio je sve klupske selekcije, jedno vreme i tadašnjeg srpskoligaša Teleoptik, zvaničnu filijalu kluba iz Humske.

Poziv Partizana, nedugo zatim, presudio je da se vrati fudbalu. Sa generacijom 2004. nizao je uspehe, zaokružio sjajan niz šampionskim lovorom i – rekao „kraj“. Do kada, u ovom trenutku, ne zna ni sam Vladimir Ješić. Izvesno je da će u bliskoj budućnosti raditi posao daleko od fudbalskih terena…

Pre angažovanja u Partizanu i mlađim reprezentativnim selekcijama, Ješić je radio u instruktorskoj službi Fudbalskog saveza Srbije.

Komentari

Vaš komentar