Pismo sa istoka: Pred nameštenim utakmicama svi okreću glavu

Domaće lige - Fudbal 12. apr 202212:551 komentar
Podeli:
Region istočne Srbije
SK

Da su mnoge fudbalske lige Srbije ogrezle u nameštaljkama i neregularnostima, šuška se odavno u razgovorima od Kelebije do Šare. Dokaza, uglavnom, nema – retko ko je spreman da istera stvari na čistac, kao ne tako davno članovi Discilinske komisije FSS, posle dojava UEFA.

Nema ni institucija kadrih da se upuste u obračune sa ranim mešetarima, lokalnim šerifima i kabadahijama. Poslednje pismo iz istočnog regiona, dospelo do Sport kluba, zahteva hitnu reakciju najviših fudbalskih, ali i državnih institucija.

Povezano

#related-news_1

Rukovodstvo srpskoligaša Rembasa tvrdi da pojedini klubovi „nečasnim radnjama i uz podršku dela rukovodstva FS Regiona istočne Srbije, na čelu sa potpredsednikom Miroslavom Milivojevićem, zvanim Drvce“ pokušavaju da skroje tabelu Srpske lige „istok“. Uz teške i konkretne optužbe:

„Imali smo saznanja da je utakmica 21. kola Timočanin – Hajduk Veljko unapred dogovorena, o čemu smo blagovremeno mejlom obavestili predsednika Disciplinske komisije Ivana Nikolića. Na našu žalost, utakmica je završena pobedom gostujuće ekipe, što je potvrdilo da su naša saznanja bila tačna.

Veći bezobrazluk viđen je u jesenjem delu sezone, 30. 10. 2021. godine, na utakmici između Meševa i Hajduk Veljka, koja je takođe unapred dogovorena, što je vidljivo na snimku meča, po ponašanju aktera, a za šta posedujemo i izjavu igrača, neposrednog aktera. Da je utakmica unapred dogovorena, zna i veliki broj funkcionera FSRiS. Obavestili smo ih putem mejla, ali okreću glavu i ne reaguju na naše pozive“, stoji u dopisu kluba iz Resavice.

Obrazlažući da su na meču u Negotinu članovi Rembasa „u danu kad je sahranjeno osam rudara, tragično nastradalih u rudniku „Soko“ doživeli gnusne uvrede“, iz Resavice upiru prstom ka članovima rukovodstva regionalnog saveza. U pismu ističu da i novi disciplinski sudija FS RiS, Miloš Vasiljević, ne želi komunikaciju, ne odgovara na pozive, ni konkretne predloge za sastanak i upoznavanje sa detaljima dogovorenih utakmica.

„Želimo da stanemo na put višegodišnjem bahatom ponašanju potpredsednika FS RiS, Miroslava Milivojevića, na koje većina klubova i čelnika FS RiS, ostaju nemi. Prosledićemo dokaze komesaru za integritet FSS, Svetislavu Đuroviću, IO i generalnom sekretaru FSS, nakon toga i organima UEFA, ako bude bilo potrebe. Obavestićemo i nadležne državne organe i navesti imena svih lica, koja su direktno učestvovala ili imala saznanja o unapred dogovorenim utakmicama, ali o tome ćute“, poručili su iz Rembasa.

Komentari

Vaš komentar