Privremene mere u OFS Žitorađa: Osuđivani policajac na čelu

Podeli:
Region istočne Srbije
SK

Nova odluka Fudbalskog saveza Regiona istočne Srbije mimo sporta i zdravog razuma – na čelo Privremenog organa Opštinskog fudbalskog saveza Žitograđe imenovan je bivši načelnik Policijske uprave u Prokuplju, pravosnažno osuđivan na zatvorsku kaznu od šest meseci!

Reč je o Slaviši Blagojeviću, nekadašnjem policijskom službeniku, osuđenom zbog zloupotrebe službenog položaja. Odlukom suda kaznu je mogao da odsluži u kućnom pritvoru.

Sa fudbalskog istoka

#related-news_1

Slučaj su svojevremeno intezivno tematizirali lokalni mediji u Prokuplju. Pisali su, pozivajući se ne izvore u osnovnom prokupačkom sudu da je Blagojević osuđen, jer je kao načelnik policije prikrivao informacije o sumnjivom ugovoru overenom od njegove majke u ime preminulog oca. Zbog toga, potvrđeno je od istog izvora, sumnjičila se Blagojevićeva majka i službenica iz opštine. Slučajem se bavio i Sektor unutrašnje kontrole policije. Odgovarao je samo Blagojević, predmet protiv njegove majke i opštinske službenice brzo je zastareo.

Maja 2018. Blagojeviću je kaznu izrekao Osnovni sud u Prokuplju. Posle uložene žalbe presuda je potvrđena i od Apelacionog suda u Nišu.

Pred Blagojevićem, od trećeg marta predsednikom Privremenog organa OFK Žitorađa, zajedno sa članovima istog tela, Ivanom Pešićem i Goranom Tomićem, između ostalog, naći će se i priprema predstojećeg izbornog procesa. Na čelu je zamenio Ivana Nikolića, doskorašnjeg disciplinskog sudiju istočnog regiona, smenjenog zbog kažnjavanja Novice Tončeva. Odluku o imenovanju doneo je Sekretarijat FS RiS.

OFS Žitorađa već duže vremena funkcioniše kroz sistem privremenih mera. U ranijem Privremenom organu, rasformiranom trećeg marta, bili su Miloš Mitrović i Goran Jovanović. U novo telo, uz predsednika Sinišu Blagojevića, imenovani su Goran Tomić i Ivan Pešić, predsednici FS Zaječarskog i FS Borskog okruga.

Podsetimo, Sekretarijat FSRiS prethodno je za disciplinskog sudiju imenovao Miloša Vasiljevića, hapšenog zbog primanja mita. Vasiljević je krajem avgusta 2018, kao predsednik Skupštine opštine Blace, uhapšen pod sumnjom, kako su tada pisali lokalni mediji, da je od predstavnika malih akcionara  veterinarske stanice, primio 3.000 evra za promenu upravljačke strukture. Zajedno sa Vasiljevićem, u istoj akciji, ali prilikom primopredaje novca, uhapšen je i načelnik Opštinske uprave Blace, Zoran Milutinović.

 

Komentari

Vaš komentar