Prvi sukobi uoči izbora: Ostavka Kurčubića

Domaće lige - Fudbal 14. jul. 202119:055 komentara
Podeli:
Nenad Kurčubić
Printskrin

Uprkos letnjim žegama i vremenski još nedefinisanim rokovima, predizborna groznica polako uzima maha u fudbalskoj Srbiji. Iz Kragujevca stiže interesantna vest – bivši mahač, Nenad Kurčubić, podneo je neopozivu ostavku na mesto sekretara Strukovne organizacije sudija FS Regiona zapadne Srbije.

U pismu, dostavljenom na više adresa, dugogodišnji operativac regionalnog saveza, taksativno je naveo razloge povlačenja. Među nekoliko interesantnih stavki, krivce za odlazak identifikovao je u aktuelnoj rukovodećoj strukturi sudijske organizacije zapadnog regiona.

„Toliko cinizma, nepoštovanja Pravilnika o sudijama i suđenju FSS i SSOS FSRZS, nepoštovanja Strukovne organizacije Grada Kragujevca i njegovih legalno izabranih predstavnika i odluka, nisam mogao da zamislim da može biti ispoljeno na jednoj sednici…“, konstatovao je Kurčubić.

Povezane vesti

Glavni uzrok evidentirao je u početku izborne kampanje i ličnim obračunima unutar sudijske i fudbalske organizacije.

„Posle 13 godina danonoćnog rada u mojoj SSOS FSRZS, mnogo odvojenog vremena za kolege i rad u organizaciji, doživeo sam da me dva čoveka oteraju na najprizemniji i najpodmukliji načn. Očigledno da njima ne trebaju i ne odgovaraju saradnici, poput mene. To je njihov izbor i tu nema ljutnje. Samo je to trebalo da kažu na drugi način“, napisao je između ostalog Kurčubić.

Očiglednu ljutnju, posle sednice Komisije za unapređenje suđenja, u utorak, nije hteo da sakrije:

„To je njihovo pravo i hvala im na tome. Ali, neću da učestvujem u takvom radu i dajem legitimitet takvim odlukama. Za svaku reč imam argumente u propisima i činjenicama, a njihov jedini argument je „rekla Sudijska komisija“…“

pomoćni sudija
Liane Panthermedia

Od 13. jula, podvukao je Kurčubić, neće obavljati poslove sekretara.

„I da na kraju napomenem, pošto to pojedinci ne žele, ili neće da znaju, da sam svih ovih 13 godina funkciju sekretara obavljao volonterski, bez novčane nadoknade. U suprotnom bi verovatno neko drugi bio na mom mestu“, poručio je Nenad Kurčubić.

Očigledno, slede burni izborni meseci u fudbalskoj Srbiji. Nagomilane i godinama taložene prljavštine polako izbijaju na površinu, dok kreatori i višegodišnji režiseri nemilih radnji, bez imalo stida, pretenduju da preuzmu dizgine vlasti… Pogotovo u najvećem regionu, odakle su potekli čuveni skandal majstori, akteri besramnih „nameštaljki“, na vrhuncu moći Slaviše Kokeze, bivšeg predsednika FSS.

Komentari

Vaš komentar