Recko Antić izbačen iz fudbala na 18 meseci

Domaće lige - Fudbal 18. mar 202120:00 > 20:208 komentara
Podeli:
Dragan Antić
Printskrin

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije kaznila je Dragana Antića Recka zabranom rada u fudbalu u narednih 18 meseci.

Šef struke prvoligaša Dinama iz Vranja isključen je prošlog vikenda, na gostovanju Trajalu, u Kruševcu (0:0). Preterao je u protestima, ali i tokom napuštanja terena, zbog čega je moralo da interveniše obezbeđenje i Antića bukvalno iznese sa stadiona.

Ponašanje tom prilikom, označeno kao bahatost, bilo je dodatni razlog da disciplinski organ, na čelu sa predsednikom Ivanom Nikolićem „odrapi“ drakonsku kaznu. A, zanimljivo klupu je morao da napusti posle drugog žutog kartona, naravno, zbog protesta.

Učitelj fudbalera iz Vranja najpre se, posle iskjučenja, obrušio na službena lica, nije birao reči ni prema četvrtom arbitru, Jeleni Cvetković, potom je ušao u sukob i sa žestok verbalni, na granici fizičkog, obračun sa predstavnicima obezbeđenja. Na kraju, skoro uz primenu sile, šef stručnog štaba gostujućeg tima, mimo svoje volje, odstranjen je sa terena kruševačkog stadiona.

Komisija Fudbalskog saveza Srbije ekspresno je skinula slučaj Dragana Antića sa dnevnog reda. Po ubrzanoj proceduri, mimo uobičajenih vremenskih rokova, zbog učestalih incidenata i prekšaja, trener Dinama žestoko je sankcionisan. Prvostepeni organ uzeo je u obzir podatak da je tokom sezone, popularni Recko, već tri puta kažnjavan, istovremeno i prethodnih godina se skoro redovno nalazio na tapetu disciplinskog tela.

Podsetimo, Antića je isti organ pre skoro dve i po godine kaznio šesnaestomesečnom zabranom rada u fudbalu, dodatno i sa pola miliona dinara. I sve to zbog izjava u medijima i „klevetanja članova fudbalske organizacije“. Odluku je kasnije preinačila Komsija za žalbe Fudbalskog saveza Srbije i smanjila na jednogodišnju suspenziju, uz neznatno povećanje novčane globe.

Početkom marta 2019. godine, Recko je ipak izašao kao pobednik u čitavom slučaju – Odbor za hitna pitanja FSS posegnuo je za vanrednim pravnim lekom i definitivno ukinio suspenziju treneru Dinama. Antić je u to vreme bio i predsednik kluba…

Komentari

Vaš komentar