Murinjo u suzama: Ovo je za nas Liga šampiona!

Podeli:
Žoze Murinjo
ActionPlus12386329 AllShotLive via Guliver

Fudbaleri Rome nalaze se na pobedu od osvajanja prvog izdanja Lige konferencije – tim iz Italijanske prestonice plasirao se u finale novog takmičenja pošto je u polufinalnom dvomeču ukupnim rezultatom 2:1 bio bolji od engleskog Lestera. Sve je veoma emotivno proživeo glavni trener „Vučice“ Žoze Murinjo.

Na „King pauer stadionu“ bilo je 1:1, a u četvrtak je na „Olimpiku“ Roma došla do pobede pogotkom Tamija Ejbrahama u 11. minutu.

LK:

„Kada radite u Rimu, kada živite u Rimu, kada dišete Rim, onda znate da je ovo pravi klub našeg grada. Od prvog dana otkad sam ovde osećam da je ovo velika stvar. Međutim, nismo imali mnogo pobeda i mnogo finala u istoriji ovog kluba. Istorija nije povezana sa društvenom dimenzijom“, izjavio je Žoze Murinjo.

„Veoma sam emotivan. Naravno, imao sam i veće uspehe u karijeri, ali ovo ne osećam zbog sebe, već zbog ljudi koji ovde rade i mojih igrača. Ovo je za nas Liga šampion“, rekao je trofejni portugalski trener.

Ukoliko Roma trijumfuje u LK, Murinjo će kompletirati jedno lepo postignuće – posle trofeja u Ligi šampiona i Ligi Evrope, u svojoj kolekciji trofeja imaće i prvi naslov osvajača Lige konferencije.

Komentari

Vaš komentar