Partizan u Estoniji: Trokorak pod pahuljama

Podeli:
FK Partizan
FK Partizan

Fudbaleri Partizana nastavljaju utabanom stazom u Ligi konferencije – u petom kolu gostovaće Flori, u Talinu (16.30).

Crno-belima, teoretski, nedostaju dva boda za overu plasmana u završnu fazu najmlađeg takmičenja UEFA. Pobeda na stadionu Flore obezbediće već viđen ishod – evropsko proleće četi Aleksandra Stanojevića. I to najverovatnije sa pozicije broj dva, jer Gentu trijumf, u poslednja dva susreta, sa autsajderima Florom i Anortozisom, garantuje prvo mesto.

Povezano

Iz Talina stižu informacije – sneg okiva sever Evrope, pahulje provejavaju poslednjih dana i u ledenom ambijentu Baltika, lider šampionata Srbije, pokušaće da napravi završni trokorak u Ligi konferencije.

Oprez, ključna reč pod utiskom beogradskog susreta i aktuelnog trenutka crno-belih, čula se od struke pred gostovanje Flori. I dok, u isto vreme, u fokusu Aleksandra Stanojevića i saradnika, promiču siluete Sapinena i vremešnog Vasiljeva, ključnih karika estonskog tima, poslednjih dana lebdelo je i nekoliko dilema u najavi 11 startera crno-belog tima.

Nema Natha i Markovića, van stroja je zbog korone i Vujačić, u odsustvu Terzića, Holendera i Obradovića, to je već dovoljan razlog za oprez podvučen dvostrukom linijom. A, maksimalno ozbiljan pristup rivalu, kakav je Flora, može da bude već polovina pređenog puta na putu ka planirana tri boda.

FK Partizan
FK Partizan

Imao je priliku stručni tim crno-belih da u poslednjem superligaškom susretu, protiv Vojvodine (4:1), oproba potencijalna rešenja za Talin. Umesto Vujačića, u tandemu sa Saničaninom, ispred golmana Popovića, zaigraće Miletić. Na desnoj strani mesto je rezervisano za Miljkovića, levo će sigurni Urošević, ispred u centralnom delu veznog reda povratnik Zdjelar i Šćekić – od takvog rasporeda ne bi trebalo Stanojevića da boli glava. Pokazao je Šćekić, bezbroj puta, da se odlično snalazi u uslovima sličnim očekivanim u Talinu i u tandemu sa Zdjelarom biće nosilac realizacije plana za prevlast na terenu sa veštačkom podlogom u Talinu.

Mesto najisturenijeg rezervisano je sa Rikarda, iza će sve sigurniji Danilo Pantić, na bočne linije, najverovatnije, Lutovac i Menig. E, to je već nova krv u žilama crno-belog tima, od čije svežine može da zavisi rezultat na najudaljenijem gostovanju evropske jeseni 2021.

Flora – Partizan, stadion „Lilekula“, Talin. Početak – 16.30.

 

Komentari

Vaš komentar