Partizan u Gentu: Popravni posle beogradske lekcije

Europa Conference League 4. nov. 202110:30 > 10:452 komentara
Podeli:
Siniša Saničanin
FK Partizan

Zabolelo je beogradskih 0:1 Partizanove navijače, ostavilo prostor za razmišljanje i pokrenulo mnogo ozbiljnije teme. Tačno dve nedelje kasnije, pred učenicima Aleksandra Stanojevića isti ispit i prilika za popravni – Gent od 18.45 dočekuje crno-bele u četvrtom kolu Lige konferencije.

Nije na suprotnoj strani grupa profesora, niti ekipa za strepnju. Ali, jeste tim čija lekcija i dalje odzvanja svlačionicom u Humskoj. Odlično ukomponovan tim, pogotovo dominantan u poslednjoj liniji i centralnom delu terena, nedorečen u napadu, iako spreman da za tili čas dođe do mreže protivnika.

Partizan pred Gent

Partizanova četa ima nekoliko razloga da potpiruje optimizam uoči „revanša“ u Gentu. Prvi se očitava u jasnoj želji za iskupljenjem i novom slikom – potvrdi da crno-beli tim vredi više. Drugi u novim snagama na terenu, rešenim da kaparišu mesto u najboljih 11. Potom i proveri inovativnih rešenja stručnog štaba Aleksandra Stanojevića u naporima da pobedi Gent na belgijskom tlu.

Bez Saše Zdjelara, Partizan traži grumen zlata. Promocija Danila Pantića u najboljih 11, povlači za sobom i nametnute korekcije u centalnom delu veznog reda. Sa Nathom i Jojićem, ispred, ali i bekovima spremnim da pokriju čitav prostor na desnoj (Miljković) i levoj (Urošević) strani, mogao bi lider superligaškog takmičenja da „zapuca“ ka Belgijancima.

Ostali protagonisti – Popović na golu, Saničanin, Vujačić, Šćekić, Rikardo i Menig – imaće donekle i drugačije uloge u odnosu na beogradski susret. U prvom redu, Šćekić, najverovatnije, prekomandovan u poslednju liniju, u društvu Saničanina i Vujačića. Bliže golu, doduše ne kao i Rikardo Gomeš, zaigraće jedno od razočaranja utakmice u Humskoj – Kvinski Menig.

Marko Živković
FK Partizan

Partizanova struka, u situaciji izvesnog plasmana u nokaut fazu novoformiranog takmičenja UEFA, ima prostor i da na terenu, protiv najjačeg evropskog rivala, oproba i nove zamisli. Uporedo i potvrdi da razlika iz prvog susreta sa Gentom nije logična, kako je izgledala u Humskoj. Uostalom, prvo mesto u Srbiji obavezuje mnogo više od uloge skromnog epizodiste naspram 12. tima belgijske Župiler lige.

U četvrtak, od 18.45, sve će biti jasnije… Stanojevićev Partizan izučio je do sada mnogo lekcije. Zašto ne bi ni belgijsku?

Komentari

Vaš komentar