Petrić: Blizu smo proleća, ali u fudbalu se nikad ne zna

Gordan Petrić
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Trener Partizana Gordan Petrić zadovoljan je pobedom, ali stišava euforiju i ističe da još ništa nije gotovo.

– Rekli smo pred utakmicu da ćemo ići punim gasom, a mislim da su momci išli i više od toga. Dva puta su pobedili kvalitetnog protivnika u nedelju dana. Nije bilo lako, večeras neka uživaju, a već od sutra razmišljamo o narednom duelu. Drago mi je što su ušli u profesionalizam, želim im da nastave ovako i u narednim utakmicama, kao i da ne dozvole nikome da se igra sa njihovim imenima i prezimenima. Samo igrači znaju koliko je meč bio težak. Fizički je ovaj duel bio i teži od onog u Kelnu. Rekao sam pre utakmice da ćemo ući u umor posle večerašnjeg duela i nadam se da ćemo imati snage da izdržimo do kraja polusezone. Tek narednih dana će se videti efekat umora i on će uticati na to da rotiramo igrače za susret sa Čukaričkim. Igrači su odradili sve što su trebali da odrade. Imali smo šanse da postignemo još neki gol iako su zrelije bile šanse u Nemačkoj. U nedelju nas očekuje najteži duel, ne samo zato što nam dolazi kvalitetan protivnik, već jer smo se izmorili u ove tri utakmice – rekao je Petrić.

povezano

Proleće je sada na dohvat ruke, ali trener crno-belih spušten je sa obe noge na zemlji.

– Blizu smo proleća, ali u fudbalu se nikad ne zna. Imamo još dve utakmice, prvu od njih protiv Nice. Lepo je da smo uzeli tri boda, ali treba zavrišiti posao do kraja. Potom slede pripreme koje su za mene kao trenera bitne da iz njih izađemo drugačiji, da budemo ekipa još bolja nego sada.

O ovacijama na kraju meča.

– Bile su ovacije i kada sam bio igrač, pa se potom dešavalo i da su me terali. Pokazivao sam ka igračima tokom ovacija jer ih oni zaslužuju, ja sam tu deo priče, sa zadatkom da im uprostim posao. Bio sam tu i kad su bile ovacije i kada je, žargonski, bilo pljuvanja.