Petrić: Nekad osećam da smo mašina za pravljenje novca

Europa Conference League 22. feb 202315:182 komentara
Gordan Petrić
Image ID: 318832328 via Guliver

U četvrtak od 18.45, na stadionu u Humskoj Partizan dočekuje Šerif u revanš meču šesnaestine finala Lige konferencije. Bez Patrika Andradea i sa Ljubomirom Fejsom i Bibrasom Nathom koji imaju temperaturu.

Partizan je u Moldaviji slavio 1:0, ali daleko od toga da je išta završeno, svestan je toga i Gordan Petrić.

„Biće zahtevna utakmica. Šerif se pokazao neugodnim protivnikom, igrači su mu brzi i jaki. Moraćemo da uradimo dosta domaćih zadataka. Ako prođemo imamo sigurnost. Dosta ljudi gleda ovaj meč kao rešavanje problema, ja – ne. Ponekad osećam da smo mašina za pravljenje novca, a mi bi trebalo da rasteretimo momke, da ne razmišljaju hoće li Partizan dobiti ovo ili ono. Samo da igraju. Dobro je što možemo da rešimo dosta problema, ali bi fudbaleri trebalo da se rasterete. Od njih tražim da pruže maksimum i budu zadovoljni kad se meč završi. Siguran sam da će tako biti. Od dolaska potenciram da momci igraju za sebe. Kad to odrade onda i neki drugi imaju korist“, rekao je na početku konferencije za medije Petrić u svom stilu.

Sem Igora Vujičića koji neće moći da igra zbog crvenog kartona koji je dobio u prvom meču, Petrić ima i druge kadrovske probleme:

„Patrik Andrade je pre prvog meča imao problem, a onda je snimak magnetnom rezonancom pokazao da nema ožiljak, da bi se tokom gostovanja u Subotici ispostavilo da je iskidao ložu i biće do četiri sedmice odustan sa terena. Ljubomir Fejsa i Bibars Nahto su imali povišenu temperaturu, ali se nadam da će biti spremni. Ne smatram da je meč sa Spartakom potrošio igrače. U odnosu na jesen ekipa je spremnija, u krajnjoj liniji su se momci minulih dana odmorili“.

„Mihajlo Ilić je ulaskom u Kišinjevu pokazao da može da odgovori zadacima. Imamo i Sinišu Saničanina koji je bio prehlađen prošle sedmice. Dogovorićemo se pred početak treninga, trenutno su šanse 50:50, moramo da procenimo ko s kim može da se upari“, kaže trener crno-belih na pitanja ko će Vujačića zameniti u Beogradu.

Što se tiče sredine terena, tu čini se nema dilema:

„Traore se polako vraća, videlo se protiv Spartaka da nije spreman do kraja da je odirga. Videćemo kako ćemo kombinovati. Verovatno kao u prvoj utakmici. Belić je pre neki dan dobio karton, protiv Šerifa takođe, zato što je vratio loptu iza sudije, a u Subotici iako nije trebalo. Kako vreme prolazi, Kristijan izbacuje te manire. Rekao sam im da im je iskustvo najbolji drugar, samo iskustvo kasno dođe. Ako Belka mnogo povlači ručnu onda neće biti isti igrač. Donosi nam nešto što drugi igrači nemaju. Možemo da se opredelimo da li ćemo stajati nisko, u srednoj zoni ili visoko. Šerif će morati da rizikuje, a mi moramo da budemo pametni i koncentrisani. Ko je gledao Liverpul – Real svedočio je kakve su greške napravljene, zato moramo da budemo spremni“.

Ne preuzima Petrić zasluge za to što se Rikardo Gomeš „trgao“, zapravo, imao je na ovu konstataciju i spremnu šalu:

„Kako sam ga trgao? Rekao sam mu gde je najjača struja u Zemunelu i onda se trgao, ha-ha-ha. Takvi su špicevi, neće ih šut, a kad se otvori onda taj stil drže u niz utakmica. Ništa posebno nisam uradio, nisam vršio pritsak na Rikarda ako promaši ili nije dobar u pasu. Mogu da vršim pritisak samo ako ne pruža maksimum, a on daje. To je prošao više puta kroz karijeru i nadam se da će opet pogoditi“.

Petrić je prokomentarisao i celu ujdurmu oko zakazivanja termina derbija sa Crvenom zvezdom u 24. kolu Superlige Srbije:

„Dobio sam informaciju da se igra u petak. Jedino što sam se pitao zašto se klubovi javljaju, postoji neko ko odlučuje, čita propise, trebalo je jasno da kaže kad se igra i mi prihvatamo. Samo da ne bude sledeće godine: „Vi niste hteli prošle…“ Nema šta da se pitaju Zvezda ili Partizan kad Zajednica odlučuje. Čuo sam da se posle toga ne igra u nedelju, videćemo kad ćemo to nadoknaditi“.

Komentari

Vaš komentar