Rikardo Gomeš: Svaka čast; Suma ozbiljnije povređen?

Podeli:
Rikardo Gomeš FK Partizan Santa Clara
FK Partizan/Sandić Foto

Posle velike pobede nad Santa Klarom (2:0) i plasmana u grupnu fazu Lige konferencije reč su imala dvojica stranaca u timu Partizana, Sejduba Suma i Rikardo Gomeš.

Strelac vodećeg pogotka iz penala Rikardo Gomeš bio je vidno raspoložen. Na pitanje da li će ovog puta dati izjavu na portugalskom ili engleskom, odgovorio je – na srpskom. I pravilno izgovorio dve reči:

Svaka čast!

Onda je nastavio na engleskom:

Mislim da je ovo velika pobeda. Zasluge idu celom timu. Koliko je bila dobra igra u napadu, toliko i odbrana odradila dobar posao. Bodrili smo jedni druge, gurali napred. Za razliku od prvog meča, ovog puta smo pokazali kako igra pravi Partizan„, kazao je Rikardo Gomeš.

Posebno se raduje narednim evropskim mečevima.

Prvi put kad sam bio u Partizanu nismo uspeli da se kvalifikujemo za Evropu, sad smo obezbedili grupnu fazu i srećan sam zbog toga. Srećan sam zbog igre koju smo pružili, zbog rezultata. I naravno, veliko hvala navijačima na podršci„, zaključio je golgeter sa Zelenortskih Ostrva.

Suma je dobro igrao do povrede. Iznudio je penal koji je upravo Rikardo Gomeš realizovao. Posle meča je delio radost sa saigračima, iako je zabrinut zbog težine povrede.

Šta da kažem? Svi su srećni, ja sam srećan. O povredi je još rano reći nešto konkretno. Mislim da je nešto ozbiljnije u pitanju, ali videćemo sutra o čemu se tačno radi. Osetio sam bol i znao sam da neću moći da završim meč. Odlučio sam da je bolje da uzađem i da uđe odmoran momak, koji će više doprineti ekipi. To se pokazalo dobro. Na kraju slavimo pobedu. Svi smo srećni„, rekao je Sejduba Suma.

Žreb za Ligu konferencije je u petak u 13.30 u Instanbulu.

Komentari

Vaš komentar