Rikardo Gomeš: Santa Klara? Biće teško kao protiv Sočija

Podeli:
Rikardo Gomeš
foto: FK Partizan

Poslednja prepreka Partizanu na putu do grupne faze Lige konferencije biće ekipa Santa Klare iz Portugalije, a prva od dve utakmice zakazana je za 19. avgust na Azorskim ostrvima. Svoja očekivanja pred meč izneo je ofanzivac crno-belih Rikardo Gomeš.

Partizan je u dosadašnjem toku kvalifikacija za LK eliminisao slovačkog predstavnika Dunajsku Stredu i ruski Soči posle izvođenja penala prethodne nedelje.

Povezano:

Neće biti laka utakmica. Portugalci imaju dobar tim, dobru organizaciju, imali su odličnu prethodnu sezonu. Moramo biti pripremljeni za sve, kao što smo bili i u prethodnim utakmicama. Ne smemo dozvoliti da nas nešto iznenadi“, izjavio je 29-godišnjak sa Zelenortskih ostrva.

Imaju dobre odbrambene igrače, snažne, ali i dobra rešenja u napadu. Mislim da su u dobroj formi i motivisani su jer su i oni stigli do plej-of faze Lige konferencije. Smatram da će ova utakmica biti jednako teška kao i prethodna“, rekao je Rikardo Gomeš.

S obzirom na to da je od 2009. do 2018. igrao upravo u Portugaliji, Partizanov protivnik mu je poznat od ranije:

Santa Klara je tim koji je dugo igrao u drugoj portugalskoj ligi, ali čim su ušli u prvu ligu pokušavali su da se izbore za pozicije koje vode u evropska takmičenja. Prve godine nisu uspeli, ali prošle godine su uspeli i plasirali su se iznad timova kao što je Vitorija Gimaraeš, koji je dobar sastav. Tamo ne možete očekivati sunce ili kišu. Možete imati sve vremenske prilike u jednom danu ili u nekoliko sati. Ipak, mislim da ne moramo previše da brinemo o vremenu“, ističe ofanzivac crno-belih.

Komentari

Vaš komentar