Roma nakon incidenta u Norveškoj: Imamo poverenje u UEFA

Podeli:
November 4, 2021, Rome, Italy: Erik Bother of Bodo Glimt jubilates with teammates after scoring the 1-2 gol during Conference League soccer match between Roma and Bodo Glimt at Olimpico Stadium in Rome, 04 November 2021. November 4, 2021, Rome, Italy: Erik Bother of Bodo Glimt jubilates with teammates after scoring the 1-2 gol during Confe
MAURIZIO BRAMBATTI/ANSA via Guliver

Roma je objavila saopštenje kao odgovor na optužbe protiv člana njihovog stručnog štaba nakon poraza u Ligi konferencije Evrope u četvrtak od norveškog Bode/Glimta.

Povezane vesti

Klub iz Rima tvrdi da je pružio pomoć lokalnim vlastima i UEFA nakon što se navodi da je trener golmana Nuno Santoš napao trenera Bodo/Glimta Kjetila Knutsena u tunelu posle pobede norveške ekipe u prvoj utakmic četvrtfinala Lige konferencije rezultatom 2:1.

Trener domaćeg tima Kjetil Knutsen tvrdio je da ga je Santoš „zgrabio za vrat i gurnuo uza zid tokom svađe“.

„AS Roma želi da napomene da su, nakon završetka utakmice, direktori klubova i drugi članovi stručnog štaba ostali na stadionu do 00:45 po lokalnom vremenu, isključivo u svrhu da UEFA i lokalne vlasti dobiju sve detalje o tome šta se dogodilo u prostorima van svlačionica nakon utakmice.

Klub ima potpuno poverenje da će UEFA i njena različita tela na kraju jasno i precizno utvrditi gde leži odgovornost za događaje koji su se desili, događaje koje smo već opisali i detaljno objasnili svim relevantnim vlastima prisutnim na licu mesta.

Na kraju, klub želi da naglasi da se uvek ponašao na način koji podržava vrednosti fer pleja i sportskog duha, kako na terenu tako i van njega: isti principi za koje se nadamo da će biti prikazani tokom revanš utakmice sledeće nedelje.“

Prethodno je i norveški klub stao iza svog trenera i optužio Italijane da manipulišu javnost.

„Predstavnici Rome zatrpavaju medije lažima kako bi prikrili svoje nesportsko ponašanje. Glimt zna da postoji snimak incidenta, koji pokazuje napad na Knutsena od strane predstavnika Rominog stručnog štaba. Klub je imao uvid u ovaj video, koji je u vlasništvu UEFA. Zahtevamo da javnost ima pristup tom video“, kaže se između ostalog u saopštenju Bode/Glimta.

Videćemo na kraju gde je istina…

Netrpeljivost ova dva kluba počela je oktobra prošle godine kada je mali klub iz Norveške potpuno neočekivano pobedio Romu sa 6:1 u grupnoj fazi Lige konferencije. U istoj fazi takmičenja ova dva kluba su u Rimu igrala nerešeno 2:2, a sad ih je žreb ponovo spojio u četvrtfinalu gde je Bode/Glimt nakon preokreta ponovo pobedio, ovog puta sa 2:1.

Dakle, Bode/Glimt je neporaženi u tri utakmice protiv Murinjovog tima i sledećeg četvrtak gostuje u revanš meču četvrtfinala Lige konferencije.

Komentari

Vaš komentar