SK analiza: Natho ne može sam, Rikardo podbacio, a tek Menig

Europa Conference League 3. nov 202223:59 > 04. nov 2022 0:342 komentara
FK Partizan
FK Partizan/Miroslav Todorović

Partizan je „preživeo“... Crno-belom timu bio je dovoljan i bod za evropsko proleće. Prema igri, nije zaslužio ni jedan. Partizan – Slovacko 1:1 (1:0).

Teret odusdnog meča pritegao je izabranike Gordana Petrića do očaja. Jedna od najslabijih partija u eri Gordana Petrića, na sreću, nije značajnije kažnjena.

Sport klub analizira učinak crno-belih, raspoređenih u formaciji 4-2-3-1.

Povezano

Aleksandar Popović 5,5

Kiks kod izjednačujućeg gola gostuju obeležio je partiju golmana Partizana. Jeste to bila utakmica od kojih golmana boli glava, do zla boga „dosadna“, sa svega dva direktna udarca ka golu, ali greška kod drugog mogla je skupo da košta četu Gordana Petrića. Nije imao Popović korekciju ni od igrača iz poslednje linije. Usud čuvara mreže, koncentrisan u trenutku, dobro je ošinuo crno-belog Eru.

Aleksandar Filipović 6

Imala je mnogo problema Partizanova desna strana tokom odsudnog meča. Odatle su gosti i najozbiljnije zapretili, uoči gola, na isteku 68. minuta. Permanentno defanzivno orijentisan, Aleksandar Filipović nije imao ni preteranu želju da se pojavi u završnici Partizanovih napada, iako je u finišu imao priliku da udarcem iz daljine vrati crno-belima prednost. Gađao je daleko preko gola…

Svetozar Marković 6,5

Činilo se da će posle vodećeg gola Natha i 0:2 posle prvih 45 minuta u Kelnu razvejati duh nesigurnosti iz Partizanove poslednje linije. Zapanjujuće, ništa od toga, i posle odmora crno-bela poslednja linija nije ostavljala utisak spremnosti. Opet, u situaciji kad je duvalo sa svih strana, pogotovo bočnih, štoper crno-belih uspevao je da odgovori zadatku, barem na kraći rok – odbijao je lopte i čistio prostor ispred golmana Popovića.

Igor Vujačić 6,5

Sasvim neočekivano, poturio je leđa golmanu Popoviću uoči izjednačujućeg gola iz 73. minuta. Zajedno sa Svetozarom Markovićem držao je Čehe dalje od gola, ali u finišu meča, kad su gosti prišli na prostor ispred golmana Popovića, bilo je i očigledne nesigurnosti u poslednjoj liniji Partizana. Navikao nas je Igor Vujačić na mnogo bolje partije.

Slobodan Urošević 6,5

Bezbroj pokušaja sa leve strane, proboja, često i neuspešnih, obeležili su partiju Slobodana Uroševića. Borio se kao lav, kapitenski nosio ekipu, verovao da Partizan može mnogo više. Često, ipak, u disproporciji između želja i mogućnosti, i kad se izborio za dobru poziciju, nije uspevao da demonstrira kvalitet više u produžetku akcije. Možda je mogao i bolje da reaguje kod gola gostiju, ali kao da je i njega iznenadio kiks golmana Popovića.

Kristijan Belić /do 73/ 7

„Radio“ bez prestanka svih 90 minuta, delovalo je sa tribina da može još toliko. Besprekoran, kao stena jak u duelima, sa fudbalerima Slovackog, bilo gde da je dolazio u duel, skoro da nije upisao nijedan minus. Jedan od najboljih u crno-belom dresu i zato je odluka šefa struke Partizana da prvu izmenu nameni stubu vezne linije morala da dođe samo pod prinudom. A, to je bila povreda! Pogotovo što je na semaforu u tom trenutku crno-beli tim imao obećavajućih 1:0.

FK Partizan/Miroslav Todorović

Hamidu Traore 6

Zakazao je internacionalac iz Malija… Kao da se u njegovoj partiji na sredini terena očitao čitav Partizan u meču sa Česima – nesiguran, povučen, daleko od sopstvenog DNK. Brza tranzicija lopte kroz središnji deo crno-belog tima najbolja je slika i prilika skromnog učinka Traorea. Vezli su gosti kroz centralni deo, brzo prebacivali na bok, širili odbranu i bekove Partizana…

Fuseni Dijabate 6,5

Mnogo hteo, mnogo započeo, ali… Kad se crta podvuče, jeste Dijabate bio najveća opasnost po odbranu Slovackog. Česi su, ipak, dobro znali potencijal Partizanovog krila i čestim udvajanjima uspeli da preduprede neželjene posledice. Uspevao je Dijabate, na tren, da se izmigolji iz kandži češke defanzive, ali u konačnom zbiru nedovoljno za bolju ocenu. Skauting Slovackog odradio je sjajan posao uoči meča u Humskoj.

Bibars Natho /do 90+3/ 7,5

Najbolji u Partizanovom timu. Ne samo zbog gola odluke, rutinski izvedenog penala pet minuta uoči odmora, već zbog kompletnog učinka. Postarao se Izraelac da na najbolji način iznese ulogu lidera tima, zaokruži učinak dvema asistencijama, sredinom drugog poluvremena, posle kojih je crno-beli tim morao da „overi“ trijumf. Visok tonus zadržao je u finišu, svaka lopta Natha I sve – bez stresa, elegantno, kao da nije bio među najstarijima na terenu…

Natho
FK Partizan/Miroslav Todorović

Kvinsi Menig /do 89/ 5,5

Bez konkretnijeg učinka, kao i većina saigrača. Nije to, međutim, bio najveći minus levokrilnog ofanzivca Partizana. Ostao je daleko od centra zbivanja, odsečen, kao da tokom većeg dela nije bio na utakmici. Jedno od najvećih razočaranja večeri u Humskoj.

Rikardo Gomeš 5,5

Nije ovo bilo veče najisturenijeg u Partizanovoj formaciji. I ako je sve uradio igrački u 36.minutu, posle asistencije Dijabatea, u 62. morao je mnogo bolje, nakon dodavanja Natha. Dozvolio je da izgubi trku sa loptom i upropasti odličnu šansu da reši utakmicu u Humskoj. I u ostalim delovima utakmice, nije Rikardo ostavljao utisak igrača spremnog da pošalje loptu u mrežu. Morao je, po svemu…

Andrija Pavlović /od 73/ 6

Ulaskom na teren, u delikatnom trenutku, posle izjednačujućeg gola Slovackog, nije mogao ništa da promeni. I u trenucima kad je imao loptu, nije se najbolje snalazio. Za želju, borbenost i upornost, pola ocene više…

Aleksandar Lutovac /od 89/ –

Kratak period na terenu.

Samed Baždar /od 89/ –

Nedovoljno za konkretniju ocenu.

Siniša Saničanin /od 90+3/

Odigrao poslednja dva minuta.

Gordan Petrić 6

Za konačan učinak – evropsko proleće – ocena više. Razočaravajuća partija u poslednjoj utakmici, na sreću, nije ostavila ozbilnije posledice po Partizanov tim. Primaran cilj jeste realizovan, međutim, šta se desilo sa crno-belima protiv Slovackog, to je već ozbiljno pitanje za Gordana Petrića i saradnike. Bez Marka Živkovića, na desnoj strani, Partizanov bok izgubio je na ubojitosti. Hteo je šef struke da ubacivanjem Andrije Pavlovića, umesto Kristijana Belića, da dobije na probojnosti i brže reši meč. Sve se okrenulo u drugom pravcu, gosti preuzeli inicijativu i mogli da pobede. Mnogo otvorenih pitanja biće ovih dana pred stručnim štabom Partizana u narednim danima…

 

Komentari

Vaš komentar