SK analiza: Popović lav, Stanojeve greške i nejasan plan „B“

Europa Conference League 21. okt 202123:29 > 22. okt 2021 0:223 komentara
Podeli:
FK Partizan
FK Partizan

Stao je i Partizan – u trećem kolu Lige konferencije ostao bez bodova u duelu sa Gentom (0:1).

Skromnih 45 minuta i kasno buđenje u finišu ostavili su utisak tima nespremnog da na leđima nosi izazove susreta sa ekipama iz ozbiljnijeg fudbalskog ešalona. Pred desetak hiljada navijača, crno-beli tim morao je više…

Sport klub, po tradiciji, analizira učinak ekipe i šefa struke u još jednom evropskom izazovu.

Aleksandar Popović 7,5

Najbolji u timu Partizana. Držao je visak nivo tokom celog meča, odbranio tri sjajne prilike gostiju i ostavio saigrače u igri do poslednjeg minuta. Ulio je dodatni adrenalin ekipi i pri rezultatu 0:0. Kod gola odluke nije mogao više, ostao je usamljen, skoro bez šanse da reaguje. Mladi čuvar mreže ostavio je utisak čoveka od poverenja Aleksandra Stanojevića.

Popović
FK Partizan

Povezano

Marko Živković 6

Na nivou timskog proseka odigrao je desni bek Partizana. Imao je mnogo problema u prvih 45 minuta, gosti su uporno napadali i sa levog krila, često imali višak na toj strani terena. Našao se Živković na mukama, ali borbenošću uspevao da odgovori na napade Belgijanaca i uz dobre korekcije štoperskog tandema sačuva aktivnih 0:0 do odmora. Presahnuo je pritisak posle 0:1, ali bez konkretnijeg učinka Partizanovog desnog beka u tim trenucima.

Igor Vujačić 7

Šteta, šteta, šteta… Uporan do poslednjeg duela, neumoljiv svih 90 minuta, zajedno sa Sinišom Saničaninom kumovao je dobrim delom odlučujućem golu Genta. A, sve ostalo bilo je perfektno – odličan u korekciji, siguran u duelima, budan i spreman da zapreti u napadu. I kad su bekovi loše reagovali, odličnim postavljanjem i čitanjem igre, uspevao je da predupredi opasnost ispred golmana Popovića. Prečka u poslednjim minutima, sa skoro 30 metara, zagrejala je navijače Partizana i ulila crno-belima novu energiju na terenu, zato je zaslužio pola ocene više. Nažalost, trenutak nepažnje, ključan u odluci susreta, osujetio je konkretniju hvalu na račun Igora Vujačića.

Siniša Saničanin 6,5

Sličan kao i učinak Igora Vujačića. Izuzev reakcije kod pogotka belgijske ekipe, sve ostalo bilo je za pohvalu. Možda za 0,25 lošiji od najbližeg saigrača na terenu, u sferi opasnog delovanja po gol Genta, uspevao je da iznese bezbroj duela sa najisturenijim fudbalerima gostiju, u vazduhu i na zemlji. Partizan ima noćnu moru sa visokim loptama, očigledno, to više nije slučajnost.

Ivan Obradović (do 64) 6

Nije se naigrao levi bek Partizana. Retko je imao priliku da se istakne u ofanzivnom planu, defanzivne zadatke odradio je ispod očekivanja, zakasnio je da izblokira centaršut uoči gola odluke, u 59. minutu. Gent je upravo po desnom boku, u prvom poluvremenu, bio opasniji, zapretio nekoliko puta, međutim, u tim trenucima sigurno je delovao štoperski tandem ispred golmana Popovića. Kao najiskusniji u ekipi Aleksandra Stanojevića, morao je da ponese veći teret odgovornosti na terenu.

Aleksandar Šćekić (do 76) 6

Planirao je Aleksandar Stanojević da sa visokim Šćekićem na najbolji način isprarira fizički moćnom rivalu. Nažalost, plan nije uspeo – Partizan je gubio bitku na centralnom delu terena, uz totalno neprimetnog Šćekića. Nije imao mnogo šansi da se istakne i napravi prednost u skoku, a kako je vreme odmicalo gubio je bitku i na fizičkom planu.

Saša Zdjelar 6,5

Imali su fudbaleri Genta previše komocije u centralnom delu veznog reda, pogotovo u prvih 45 minuta. Delom, zahvaljujući i pomalo neočekivano inertnoj partiji Zdjelara. Usledio je kopernikanski preokret posle 0:1, sa novim snagama na terenu. Probudio se i Zdjelar, preuzeo odgovornost, čak i u ofanzivnim zadacima. Jedan od boljih u finišu, otuda i prelazna ocena za zadnjeg veznog u ekipi Aleksandra Stanojevića.

Lazar Marković (do 58) 6,5

Pokušavao je bezbroj puta prodorima po desnoj strani da probije defanzivan blok gostiju. Retko je uspevao, ali za borbenost i ideju, protiv podjednako brzih fudbalera Genta, zaslužio je barem pola ocene više. Tražio je najisturenijeg Rikarda, uspeo da pronađe jednom rupu u odbrani Genta. Nažalost, po crno-bele bez realizacije. Napokon, izgubio je loptu uoči gola Genta i na kraju ostaje utisak da je u aktuelnoj konstelaciji snaga na terenu, Lazar morao više.

Birbas Natho (do 64) 6

Nije iskoristio najbolju šansu za Partizan, početkom drugog poluvremena, pri rezultatu 0:0. Pozicija nije bila ni blizu idealne, ali je i lopta posle udarca Izraelca završila deleko od gola. Takav je bio i kompletan učinak Natha – udaljen od mreže Genta, bez šanse da se ozbilljnije iskaže i prilikom prekida, ostao je nevidljiv na terenu. Utisak da su Belgijanci, u slučaju Natha, odradili besprekoran skauting i obezbedili dragocenu prednost ukrotivši jednu od ključnih karika Partizana.

Kvinsi Menig (do 64) 5,5

Totalna nemoć na terenu! Nikako nije uspevao da napravi prednost na levoj strani, izgubio je bezbroj duela i ostao u zapećku. Uspeli su Belgijanci, pogotovo desni bek Olsen, bez problema da zaustave Meniga. Otuda i odluka Aleksandra Stanojevića da posegne za izmenom sredinom drugog poluvremena. Šansu je dobio Filip Holender.

Rikardo
FK Partizan

Gomeš Rikardo 5,5

Očigledan je problem ima najistureniji fudbaler Partizana u duelu sa fizički jačim protivnicima. A, takvi su bili štoperi Genta – uspevali su Okumu i Ndažeui bez većih problema da uštopuju Rikarda. Očigledno, odlično pripremljeni od stručnog štaba, udaljili su napadača crno-belih od lopte, odlično čitali igru i uvek bili na mestu. U situaciji skoro bez klasičnog napadača, Partizan nije imao plan „B“ i praktično ostao bez oštrice ispred golmana Bolata.

Filip Holender (od 58) 5,5

Iako su na momente napadi Partizana u finišu bili nalik stihiji, mogao je da se proslavi izjednačujućim golom u poslednjim minutima. Loše je reagovao, usamljen u petercu Genta, skoro skamenjen ostao kad je lopta prohujala pored njega. Očigledan je nedostatak utakmica kod levokrilnog napadača crno-belog tima.

Slobodan Urošević (od 64) 6

Jedan od aduta iz potaje Aleksandra Stanojevića trebalo je da donese preokret i probudi saigrače. Ostao je na nivou timskog proseka, iako je možda zaslužio poverenje od prvog minuta. Pričalo bi se tada na drugačiji način o učinku Slobodana Uroševića.

Miloš Jojić (od 64) 6,5

Nedostajao je Miloš Jojić crno-belima od prvog minuta. Stabilan na lopti, uvek je imao rešenje u poslednjih pola sata susreta.

Danilo Pantić (od 64) 6

Odmah po ulasku na teren našao se u izvanrednoj šansi. Loša reakcija najbolji je dokaz da Danilo Pantić i dalje traži sebe. U pojedinim momentima nije se dobro snalazio, niti imao adekvatnih rešenja. Treba biti strpljiv sa njim, očigledno da je Gent bio veliki zalogaj za njega.

Aleksandar Lutovac (od 76) 7

Za kratko vreme imao je odličan učinak. Primetan na desnoj i levoj strani, uvek spreman da centrira, tokom 20 minuta ostavio je izvanredan utisak. Očigledan potencijal nekad velike nade srpskog fudbala i mladog reprezentativca imao je na stadionu Partizana kratkotrajan bljesak. Ponekad i nepravedno zaboravljan, u duelu sa Gentom položio je ispit.

Aleksandar Stanojević 6

Diskusija da li je Gent zaista bolji za gol od Partizana, ili je šef Partizanove struke imao bolja rešenja u startnih 11 može da počne. Crno-beli su morali više. U prvih 45 minuta nisu ličili na sebe, niti imali plan B u situaciji opšte dominacije gostiju. Kad već fudbaleri Genta nisu iskoristili dobre prilike, Partizan je sa novim snagama mogao do izjednačenja. Izmenjen tim, u poslednjih pola sata, ostavio je odlilčan utisak, doduše, pomalo i stihijski napadao.

Komentari

Vaš komentar