Viljareal? Kao trener, ne mogu reći da je nešto nemoguće

Podeli:
BB210824LT115

Trener Hajduka Valdas Dambrauskas zadovoljan je prolaskom ekipe u plej-of Lige Konferencije. Iako splitski tim tamo čeka Viljareal, litvanski trener ne misli da je njegov tim bez šansi.

povezano

– Znali smo da će biti jako teško i baš je bila takva utakmica. Imamo iskusne igrače, ali neiskusnu ekipu. Ovo je prvi put da ova ekipa zajedno igra u Evropi, Vitorija je jako dobra, tehnička ekipa, vrlo mlada. Nama fali šest, sedam takvih utakmica svake sezone. Pokazali smo da smo pripremljeni, ali kad je utakmica počela, mislim da dosta igrača nije moglo pokazati najbolje. Jako sam srećan što smo prošli, ovo su bile utakmice protiv jako teškog suparnika. Nije lako biti pripremljen kad ni iz čega primiš gol, ali analizirali smo te trenutke. Danas se to dogodilo, nije nam prvi put. Ali drago mi je da je to bio jedini gol koji smo primili, Vitorija je dobra, posebno prema golu, ona nas je učinila takvima kakvi smo bili danas. Posebno u drugom delu preuzela je inicijativu i nije bilo lako ići napred. Mislim da smo imali jako dobru priliku u prvom poluvremenu i još jednu u drugom, ali to je bilo to. To nije dovoljno, sigurno – rekao je Dambrauskas.

Svakako nije dovoljno za narednu prepreku – Viljareal. Ekipa koja je prošle sezone igrala polufinale Lige šampiona, a pretprošle osvojila Ligu Evrope.

– Viljareal? Ako ste trener, ne možete reći da je nešto nemoguće. Ovaj klub je istorijski, puno je takvih pobjeda imao u prošlosti. Ne možemo otići tamo i samo se slikati za Instagram. Idemo igrati. Želimo doneti nešto iz Španije, stvarno verujem da je sve moguće.

Komentari

Vaš komentar