Srebrnič: Spremni za Širak koji nam je veoma sličan

Europa League 28. jun. 201715:15 > 15:21
Podeli:
Printscreen Twitter

Pred put u Jermeniju i prvi meč prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope, trener Gorice Milan Srebrnič govorio je za sajt kluba o obavljenim pripremama i duelu koji njegovu ekipu očekuje sa Širakom.

„U tri pripremna meča video sam od mojih igrača sve čemu sam se nadao. U prva dva duela smo, po mom mišljenju, igrali prilično dobro. Pripreme su bile kratke i zato sam se trudio da glavne igrače ne zamaram previše. Igrali su po poluvreme u kontrolnim mečevima kako bi ostali sveži za ono što nas čeka protiv Širaka, rekao je Srebrnič.

„Čak i u trećem meču koji smo odigrali sve je izgledalo prilično dobro. Imali smo svoje prilike, ali videlo se da mladim igračima nedostaje malo rutine i uigranosti. Imali su više inicijative u prvom nego u drugom poluvremenu, ali sve je to razumljivo“, objasnio je Srebrnič.

„Spremni smo za duel sa Širakom. Oni su mlad tim, sa veoma brzim igračima i neće nam biti ni malo lako. Ako uđemo dobro u meč, mislim da možemo da napravimo dobar rezultat. Njihova ekipa ima slične karakteristike kao naša. Kompaktni su kao tim, umeju da se brane i da napadaju. Biće nam potrebna visoka koncentracija i racionalna igra svih 90 minuta. Naš cilj je da se sa ovog gostovanja vratimo sa pozitivnim rezultatom i da prođemo u naredno kolo. Svesni smo da neće biti lako, ali moramo da verujemo u sebe. Verujem da smo dovoljno dobri da prođemo dalje“, poručio je trener Gorice pred put u Jermeniju.

Meč Širak – Gorica počinje u 14 časova.