Adžić: Nije Sparta favorit, Zvezda se nikoga ne plaši

Europa League 25. jul 201719:51 > 19:53
Podeli:
FK Crvena zvezda

Mladi fudbaler Crvene zvezde, Luka Adžić kaže da ne veruje da je Sparta favorit u predstojećem dvomeču u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Luka Adžić kaže da se nada većoj minutaži u novoj sezoni i najavljuje da je spreman da iskoristi priliku kada mu se ona ukaže.

„Mislim da sam negde pročitao da je Sparta favorit, ali je ne mislim tako“, kaže Adžić za klupski sajt.

Osamnaestogodišnji Adžić kaže da se trema koju bi osećao pre svaki meč bila veća dok je bio „samo“ navijač.

„Mnogo je drugačije sada. Kada si navijač, sa strane sve izgleda drugačije. Gledaš igrače u tunelu kako izlaze, kakva je atmosfera pre utakmice, osluškuješ pun stadion… Kada si na terenu nekako sve doživljavaš normalnije, prizemniji si i koncentrisaniji. Mirniji sam na terenu nego na tribinama. Ranije kada god bih se spremao da gledam Zvezdu u Evropi, imao sam tremu, veću od igrača“, kaže Adžić.

Adžić veruje da je veoma važno što je Crvena zvezda pobedom otvorila sezonu u Superligi Srbije.

„Prvo kolo je bilo dosta teško, a Zvezda uvek ima problema u prvom kolu. Nastala je ta neka loša tradicija, ali mislim da smo dobro odigrali. U mlađim kategorijama nisam imao problema sa otvaranjem sezona, preneo sam tu energiju i u ovu sezonu, a mislim da igrač Zvezde nikada ne treba da ima strah ni od jednog protivnika, posebno u našoj ligi gde smo uvek favoriti“, poručio je mladi igrač.

Crvena zvezda u četvrtak od 20:30 na stadionu Rajko Mitić dočekuje Spartu iz Praga u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope.