Zvezda najgledanija u Ligi Evrope

Europa League 22. okt. 20171:30 > 1:35
Podeli:
Izvor: FK Crvena zvezda

Beogradska Marakana je u četvrtak na utakmici Crvene zvezda i Arsenala bila najposećeniji stadion u Evropi.

Stadion „Rajko Mitić“ je bio ubedljivo najpopunjeniji u četvrtak, i beogradski klub ima velike šanse da ponese laskavu titulu najgledanijeg kluba u Ligi Evrope. Sa 40.000 gledalaca na meču protiv BATE Borisova u prvom kolu, Crvena zvezda je trenutno najgledaniji klub od 48 učesnika Lige Evrope. Pod pretpostavkom da bi i protiv Kelna u poslednjem kolu moglo da dođe oko 50.000 navijača, Crvena zvezda bi grupnu fazu Lige Evrope mogla da završi kao ubedljivo najgledaniji klub u takmičenju sa blizu 150.000 gledalaca na tri utakmice.

Na stadionu „Rajko Mitić“ se u četvrtak okupilo 52.000 ljudi. Na drugom mestu po poseti je stadion Zenita „Krestovkij“ koji je okupio 46.211 gledalaca. Na trećem mestu našao se Red Bul Salcburg, ali na njegovom stadionu „Bujkšehir Beldije“ okupilo se daleko manje — 23.354 ljudi.

Impresionirani atmosferom na Marakani bili su čak i navijači Arsenala koji su posle utakmice bili puni reči hvale za celokupan doživljaj.

Crvenu zvezdu još čeka domaćinstvo protiv Kelna, a nema sumnje da će i nakon te utakmice slika prepune beogradske Marakane obići Evropu.