Ratno stanje u Ukrajini odlaže meč Arsenala?

Europa League 28. nov. 201818:33 > 18:50
Podeli:
Henry Browne/Getty Images

Utakmica 5. kola grupne faze Lige Evrope između ukrajinske Vorskle i engleskog Arsenala mogla bi da bude odložena, zbog ratnog stanja koje je uvedeno u Ukrajini.

UEFA je utakmicu već premestila iz Poltave u Kijev, pošto je zbog tenzija sa Rusijom u nekim delovima Ukrajine uvedeno ratno stanje. 

Ipak, klub iz Poltave je saopštio će do ovog meča teško doći. 

Utakmica je iz bezbednosnih razloga trebalo da bude odigrana u glavnom gradu Ukrajine, gde ratno stanje nije na snazi, a tamo su se i uputili fudbaleri Arsenala. Vest da meč možda ni neće biti odigran Tobdžije su saznale u avionu.

Potpredsednik Vorskle Oleh Lisak je izjavio da klub pokušava da meč vrati u Poltavu, pošto nisu dobili nikakve informacije od uprave „Olimpijskog stadiona“ u Kijevu, gde je trebalo da se igra posle promene. 

Predsednik Ukrajine Petro Porošenko je zbog naraslih tenzija sa Rusijom, i incidenta u kojem su Rusi zarobili tri ukrajinska broda, predložio uvođenje ratnog stanja u pojedinim regionima što je prihvaćeno i u parlamentu. Ukrajinski parlament je usvojio odluku da se na mesec dana proglasi ratno stanje u deset regiona, ali Poltava nije u jednom od njih. 

Arsenal je već obezbedio plasman u nokaut fazu Lige Evrope, dok Vorskla sa tri boda i dalje ima šansu za prolazak dalje.