"Veći uspeh od Liverpulovog preokreta protiv Barse"

Europa League 19. jul 20190:27 > 0:32
Podeli:
Printscreen

Već nakon žreba svi su videli Kilmarnok u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. Posle pobede 2:1 u prvom meču bilo je navijača koji su planirali put za Beograd jer su revanš na svom terenu gledali kao formalnost. A Kona Kej Nomadi su mislili durugačije. I sada se oni spremaju na put u Srbiju.

Kona Kej Nomads eliminisali su Kilmarnok. Vest je odjeknula Škotskom, Velsom i Srbijom. A u velsškom klubu kažu da je njihov podvig veći i od onoga koji je napravio Liverpul kada je pobedio i eliminisao Barselonu nakon 3:0 u Španiji.

Šestorica igrača Nomada koji će kućama stići u zoru u petak moraju na posao. To bi moglo da opravda ovaj njihov stav. 

„Ono što smo mi večeras postigli je zaista sjajno. Tokom većeg dela meča mogli ste da vidite da su oni jako dobar tim, ali mi smo bili jaki, bili smo pametni i sredili smo ih. Verovali smo da imamo šansu da ih sredimo i uradili smo to. Ovo je jedno od najvećih iznenađenja u istoriji Lige Evrope i veći rezultat nego preokret Liverpula protiv Barselone“, rekao je nakon meča menadžer Kona Keja Endi Morison.

„Čuo sam neke komentare kako ćemo da primimo šest ili čak deset golova. Mislim da je to rekao menadžer Kvins Parka. Ali, imamo poruku za njih – nikad ne možete da otpišete tim koji čine ljudine. Moj kapiten ima 37 godina, Vajld ima 35 ali oni imaju lavovska srca i nikad ne odustaju. Ovo je neverovatan uspeh za naš tim. Stižemo kući u pet ujutru, a šestorica mojih igrača moraju da idu na posao. Čekaju nas pripreme za put u Srbiju“, poručio je Morison.