Savo pred Malatiju: Presudan meč, možemo i do 40% bolje

Podeli:
Srdjan Stevanovic/Getty Images

Partizan će u četvrtak od 21 čas ugostiti turski Jeni Malatijaspor u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. Pred tu utakmicu trener crno-belih Savo Milošević poručuje da je taj meč od presudnog značaja za njegov tim, kao i da njegova ekipa može da odigra bolje nego što to do sada bio slučaj.

Partizan je do sada u kvalifikacijama za Ligu Evrope igrao protiv velškog Konas Kija, dok uz to ima još jedan meč sa Mačvom u Superligi Srbije koju je dobio 4:0. Na drugoj strani Jeni Malatijaspor je i dalje daleko od takmičarske forme. 

Ekipa je spremna. Verujem da možemo još da dignemo nivo trke i kvaliteta igre. To je suština početka sezone da dižete formu. Trebalo bi da smo posle četiri utakmice već u dobroj takmičarskoj formi. Tu vidim prednost u odnosu na rivala koji je još u pripremama. Dosadašnji protivnici nisu u velikoj meri uspevali da nas ugroze. Neće biti definitivnog suda na osnovu ove utakmice. Još nismo završili prelazni rok. Verujem da ova ekipa može da igra 40 odsto bolje, ali je za to potrebno vreme. Nadam se da sutra možemo da izvučemo maksimum u ovom momentu i da se nadamo da će to biti dovoljno„, rekao je trener Partizana Savo Milošević.

Povezano

 „Za nas je ova utakmica od ogromnog značaja, što se tiče ekonomskog i takmičarskog dela. Veoma je bitno, od presudnog značaja da veliki klub kao što je Partizan igra u Evropi i ovo je možda i najbitnija utakmica koju ćemo igrati do decembra„, kazao je trener crno-belih koji je i hvalio igru turske ekipe. 

Imaju mnogo kvalitetnih stranaca, ekipa koja poseduje veliki kvalitet. Malatija je bila treća u turskoj ligi. To je ekipa koja je pokazala konstantnost tokom cele sezone i ima zavidan kvalitet. Njihova agresija je karakteristika koja nama najmanje odgovara„, rekao je Milošević.