Junajted će oslabiti Romu i Inter u Ligi Evrope

Europa League 31. jul 202018:17 > 18:22
Podeli:
Emilio Andreoli/Getty Images

Kako pišu mediji u Italiji Mančester Junajted neće dozvoliti Krisu Smolingu i Aleksisu Sančesu da ostanu na pozajmicama u Romi i Interu tokom avgusta kada je na programu ostatak takmičenja u Ligi Evrope.

Roma i Inter će Ligu Evrope odigrati do kraja bez dvojice fudbaler koji su u njihovim redovima pozajmljeni iz Mančester Junajteda. Kris Smoling je dobio dozvolu da ostane na produženoj pozajmici u Romi dok traje Serija A, a isti je slučaj sa Aleksisom u Interu. Njihove pozajmice je trebalo da se završe 1. jula što se nije desilo zbog toga što je sezona produžena zbog pandemije.

Junajted neće dozvoliti novo produženje pozajmica, a negde je ovaj potez kluba sa „Old traforda“ i logičan zato što Roma i Inter mogu da mu budu potencijalni protivnici u završnici Lige Evrope. Inter treba da prođe Hetafe u osmini finala, dok Roma za protivnika ima ekipu Sevilje. Sa druge strane Junajted treba da prođe austrijski LASK.

Marco Luzzani/Getty Images

Inače i Roma i Inter pregovaraju o kupovini Smolinga i Sančesa. Što se tiče štopera, pregovori će verovatno potpuno propsati zbog toga što klubovi ne mogu da se dogovore oko obeštećenja, dok će Čileanac Aleksis Sančes verovatno promeniti sredinu za 20 miliona evra.