Prištini zbog korone ponovo otkazan meč sa Linkolnom

Europa League 22. avg. 202020:26 > 20:28
Podeli:
Catherine Ivill/Getty Images

Iako je dobila priliku da, uz veliki presedan, odigra meč preliminarne runde kvalifikacija za Ligu Evrope, Priština ipak nije bila jača od koronavirusa.

Zbog osam pozitivnih nalaza na koronavirus, Priština je bila na ivici eliminacije iz preliminarne runde kvalifikacija za Ligu Evrope.

Ipak, UEFA je napravila presedan i dozvolila Prištini da sakupi ekipu koja bi pod njenim imenom igrala uz privremenu registraciju igrača. Pristao je na to i Linkoln i meč je zakazan za subotu u 18 časova.

Povezano

Kada je novoprikupljena ekipa doputovala na Gibraltar, sa negativnim testovima obavljenim u Institutu za javno zdravlje takozvanog Kosova, obavljeni su novi testovi u laboratoriji čije rezultate UEFA priznaje. Ponovo osam pozitivnih.

Ekipa Prištine ostala je zatvorena u hotelu gde čeka novu odluku UEFA, ali čini se da će ona ovoga puta biti da meč bude registrovan službenim rezultatom 3:0 za Linkoln.

Drita je zbog jednog pozitivnog slučaja, bez druge šanse da izađe na teren eliminisana iz finala preliminarne runde kvalifikacija za Ligu šampoiona. Slovan iz Bratislave je dobio mogućnost da na meč sa Klaksvikom pošalje omladinski tim, ali nije mogao da je iskoristi pa ga je zadesila ista sudbina u kvalifikacijama za Ligu Evrope.