Milošević: RFS bi mogao da nam napravi ozbiljan problem

Europa League 26. avg. 202013:24 > 13:34
Podeli:
Katarina Kostić

Šef stručnog štaba Partizana Savo Milošević rekao je da njegovi igrači moraju ozbiljno da pristupe utakmici sa RFS i obezbede plasman u narednu rundu kvalifikacija za Ligu Evrope.

„Trudili smo se da se što bolje spremimo i sada mogu da kažem da smo spremni za ovu utakmicu. RFS je ekipa koja ima kapacitet da nam napravi mnogo problema ako maksimalno ozbiljno ne shvatimo utakmicu. Maksimalni oprez i strpljenje nam je neophodno ako želimo povoljan rezultat“, rekao je Milošević.

On je istakao da fudbaleri moraju da se ponašaju profesionalno i prihvate aktuelnu situaciju.

„Moramo da nađemo način da se koncentrišemo na utakmicu, a ne na ono što se dešava oko terena. Videli smo da su utakmice u Ligi šampiona bile fenomenalne iako nije bilo publike. Mi smo klub koji je u velikoj meri navikao i nije nam prvi put da igramo bez publike i tačno znamo šta nas očekuje“

Neki smatraju da će to što se igra samo jedna utakmica više koristiti Letoncima.

„Najviše strahujem upravo od te činjenice. To stvara posebni psihološki pritisak jer nema popravnog i to je prednost za slabije rivale. Možda to nama bude prednost u nekoj drugoj fazi. U ovim utakmicama to nije dobro po nas i najbitnije je kako će igrači izdržati psihološki pritisak jer će sve stati u tih 90 minuta“.

Milošević ke dodao da će na golu crno-belih biti Vladimir Stojković.

Partizan će sutra od 21.00 na svom stadionu igrati protiv RFS-a u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evropa.