Sjajan gest Murinja pred meč sa Škendijom

Europa League 23. sep 202017:16 > 17:18
Getty Images/Clive Rose

Totenhem u četvrtak gostuje Škendiji u okviru trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope, a Žoze Murinjo bio je u sredu u centru pažnje. Ovoga puta sjajan potez Portugalca oduševio je novinare u Severnoj Makedoniji. A i šire.

Konferencija kao konferencija. Pričalo se o utakmici, očekivanjima, taktici…

Ali, razgovor Žozea Murinja sa novinarima u Severnoj Makedoniji obeležio je sjajan potez Portugalca.

Jedan od domaćih novinara bio je prilično uznemiren jer nije dobio priliku da Murinju postavi pitanje. Murinjo se vratio samo zbog njega.

Portparol Totenhema izvinio se novinaru i objasnio da nisu videli da se javio da postavi pitanje i dodao je da se Murinjo vratio samo zbog njega.

Ispostavilo se da kolega iz Severne Makedonije ima ličnu molbu za Murinja. Objasnio je kako mu je otac preminuo, ali da je uvek izuzetno poštovao Murinja i da ga je vaspitavao da se ponaša upravo onako kako on vodi svoje timove. U zavet mu je otac ostavio da, ukoliko ikada bude imao priliku, zamoli Murinja za zajedničku fotografiju.

„Ako meč prođe dobro za vaš tim, da li biste mi dozvolili da se fotografišem sa vama? Želeo bih tu fotografiju da uramim i stavim na očev grob“, dodao je ovaj novinar.

„Fotografija nema veze sa ishodom meča. Uradićemo to. Ako možemo da se sretnemo pre meča, uradićemo to tada možda će biti lakše, ako ne uradićemo to posle meča, rezultat neće uticati na to. biće mi zadovoljstvo da na taj način odam počast tvom ocu“, rekao je Murinjo.