Raport iz Belgije: Samo im je prolaz važan

Europa League 25. sep. 202014:13 > 14:16
Podeli:
FK Partizan

Šta je bilo, bilo je, gotovo je, više nema povratka, ko je imao šta da kaže, taj je i rekao sinoć na terenu, crta se podvukla, belgijski klubovi Šarlroa i Standard eliminisali su srpske predstavnike, Partizan i Vojvodinu u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Kraj.

Ili je, možda, još nešto preostalo da se ispriča? 

Sport Klub zove Cvijana Miloševića, bivšeg istaknutog fudbalera tuzlanske Slobode i Liježa, stanovnika Belgije, koji prenosi utiske i raspoloženje aktera, odmah pada u oči rezon: prolaz u poslednju rundu važniji je od svega!

Teško, ali, završilo se dobro. Šarlroa? Dva različita lica. U prvom poluvremenu mnogo bolje nego u nastavku, kada je Partizan bio agresivniji i odlučniji. U svim izjavama trenera i igrača, dobitnika u susretu sa beogradskim sastavom, provejava mišljenje : bitno je samo da se ostalo na evropskom koloseku, da predstoji još jedan korak do grupne faze“, otkriva Milošević.

I Standard se, poput vodeće ekipe u Župile ligi, provukao u produžecima evropske utakmice?

Šef stručnog štaba, gospodin Montanje je tvrdio i pre dvoboja sa Novosađanima da će biti komplikovano, ispostavilo se da je bio u pravu. U komentaru posle utakmice, pomenuo je propuštene prilike Standarda kod rezultata 1:0, potom reflektore usmerio i na golmana svog tima, čiji je doprinos u finišu bio dragocen, ne bežeći od istine da ekipa iz Liježa nije igrala na uobičajenom nivou, a, da je za to kriv i protivnik“, dodaje Milošević.