SK saznaje: Nema odlaganja, Zvezda ide u Jerevan

Europa League 28. sep. 202011:18 > 17:42
Podeli:
FK Crvena zvezda

Utakmica između Ararata i Crvene zvezde u plej-ofu za plasman u Ligu Evrope trebalo bi da bude odigrana po planu u četvrtak u Jerevanu, uprkos ratnom stanju u Jermeniji, objavila je portparolka Ararata Dijana Gazarjan, ali je ostavila prostor da ta odluka bude promenjena.

Još ranije je bilo izvesno da meč Ararata i Crvene zvezde neće biti odložen i da će se sigurno odigrati ove sedmice. Zbog ratnog stanja u Jermeniji Crvena zvezda je već zatražila da se promeni domaćinstvo, a to je jedna od opcija koju je Evropska fudbalska unija razmatrala.

Međutim, poslednje informacije iz vladajućeg tela evropskog fudbala ukazuju da promene neće biti, već da će utakmica biti odigrana u Jerevanu, ukoliko ne dođe do nekih promena do četvrtka, saznaje Sport Klub.

Pored opcije da se igra u Beogradu, UEFA je razmatrala još jednu alternativu, a to je da se meč prebaci u Gruziju, na neutralni teren. Fudbaleri Crvene zvezde će izvesno do Jermenije putovati preko Gruzije.

U Araratu su već igračima objavili kolike će premije dobiti ukoliko prođu u Ligu Evrope, pa je to dovoljan pokazatelj da su u upravi jermenskog šampiona sigurni da će se meč igrati.