Fonseka: Nije bilo agresije i poslednjeg pasa

Europa League 30. okt. 20209:38 > 9:49
Podeli:
Reuters, Alberto Lingria

Trener Rome Paulo Fonseka nije bio preterano srećan posle remija bez golova sa sofijskim CSKA u 2. kolu Lige Evrope.

Portugalac je posebno zamerio svojim fudbalerima na nedostatku intenziteta u igri, što je po njemu glavni razlog ovakvog epiloga.

Često smo dolazili pred gol, ali smo onda imali pogrešna dodavanja. Osim toga, bili smo spori, nismo imali dovoljnu agresiju”, rekao je Fonseka.

Povezano

Trener Rome je napravio i dosta rotacija u sastavu, pa su tako prvi put kao starteri zaigrali Kris Smoling i Borha Majoral.

Smoling dugo nije trenirao u kontinuitetu i nije bilo realno da odigra ceo meč. Videću da li će igrati u nedelju, ali danas nisam želeo da rizikujem i da ga ostavim do kraja u igri. Za Borhu Majorala ovo je bio drugi meč, mlad je i treba da se privikne na naš stil igre. Dobro trenira, ali mu je potrebno vremena da se adaptira”, rekao je Fonseka, ipak zadovoljan prvim delom sezone:

Mislim da dobro igramo i da postižemo dosta golova. Ako uporedimo početak ove i prošle sezone, sada smo malo bolji. Istina je da sam napravio nekoliko promena u sastavu i da ekipa nije pokazala potreban intenzitet, onaj koji sam očekivao. Ali, sezona tek što je počela i smatram da za sada dobro radimo”, rekao je Fonseka i podsetio na nekoliko povređenih igrača:

Amadu Dijavara, Rikardo Kalafiori i Davide Santon su povređeni, pa nemam mnogo opcija, moram da rotiram sa onim što imam. Predstave u Seriji A su nešto drugačije, ali tu gledamo da uvek igramo sa najjačim mogućim sastavom. Verujem u svakog svog igrača i tako će biti i dalje”, zaključio je 47-godišnji portugalski stručnjak.

Na tabeli A grupe posle dva kola vode Kluž i Roma sa četiri osvojena boda, dok Jang Bojs i CSKA iz Sofije imaju po jedan.