Arteta: Taj njihov gol u 93. potpuno menja utisak o meču

Europa League 8. apr. 202123:532 komentara
Podeli:
Mikel Arteta
Pool via REUTERS/Shaun Botterill

Arsenal i u 14. uzastopnom meču u svim takmičenjima nije uspeo da sačuva svoju mrežu. Arteta nije krio razočaranje zbog primljenog gola u poslednim trenucima.

Arsenal prvi put nije uspeo da pobedi na svom terenu neku češku ekipu u evropskim takmičenjima. Za utehu navijačima Tobdžija, bar je ostao neporažen protiv čeških timova, a ukupno je odigrao devet utakmica (sedam pobeda i dva remija).

Primeljeni gol u 93. minutu ne samo da je zakomplikovao situaciju pred revanš u Pragu, nego je produbio neslavan rekord – ovo je bila već 14. uzastopna utakmica u svim takmičenjima u kojima Arsenal nije uspeo da sačuva mrežu. To je najduži takav niz još od decembra 2019.

Menadžer Tobdžija bio je vidno razočaran po završetku utakmice sa Slavijom.

Imali smo meč pod kontrolom. Postigli smo i gol kome smo se nadali, ali i propustili nekoliko dobrih prilika. A onda smo sami sebi zakomplikovli stvari. I taj korner na kraju nije trebalo da se dozvoli. Oni su bukvalno telima ušli u naš kazneni prostor i u takvoj situaciji su i uspeli da izjednače rezultat. Taj gol potpuno menja utisak na kraju meča„, svestan je Mikel Arteta.

Nije nikakva uteha za Arsenal što je jedini domaćin koji u prvim četvrfinalnim utakmicama Lige Evrope nije izgubio na svom terenu. Poraze su doživeli Ajaks, Dinamo i Granada.

Sve smo imali u svojim rukama. Imali smo i pet dobrih izmena, ali na žalast nismo to uspeli i da materijalizujemo. U revanšu će biti teško, ali moramo da pobedimo“, žali španski stručnjak.

Revanš meč je za nedelju dana u Pragu.

Komentari

Vaš komentar