Desetkovana Zvezda u „ludoj šumi“: Ispit jeseni

Europa League 30. sep 202114:4510 komentara
Podeli:
Zvezda
FK Crvena zvezda

Brojao je Dejan Stanković zdrave, uoči leta ka Crnom moru, napokon precrtao četvoricu i po dolasku u Varnu, na stotinak kilometara od Razgrada, glasno obznanio: „Nisam ovde da plačem!“. Zvezdina klupa uvek ima i obavezujuću dopunu – nego da pobedim! Takva zapovest čuje se i pred gostovanje Ludogorecu, u četvrtak, od 21 čas.

Zvezdin dolazak u „ludu šumu“, po svemu specifičan, poprimio je obrise ispita jeseni.

Bez glavnih aduta, kapitena Milana Borjana, stuba poslednje linije Aleksandra Dragovića, neizostavnog Miloša Degeneka i kadrog da utakmicu reši u trenutku inspiracije, Aleksandra Kataija, četa Dejana Stankovića, na krajnjem severoistoku Bugarske, traži granitnu ploču na evropskom putu.

Zvezda pred Ludogorec

#related-news_1

Crveno-beli tim moraće ovog puta da traži novog džokera za dobitnu kombikaciju. Istakao je šef struke šampiona Srbije, doduše bez konkretno definisanog zadatka, da bi status čoveka odluke mogao da ponese „na bolje promenjeni“ Gelor Kanga. Umeo je i ranije da zada glavobolju zelenima u „ludoj šumi“, iako u to vreme silan tim Miodraga Grofa Božovića nije imao 2016. rešenje rebusa zvanog „Ludogorec“.

U konačnom zbiru, tadašnjih 2:2 iz Razgrada, imalo bi danas tretman poželjnog rezultata. Matematika i logika, dve komplementarne nauke, posle 2:1 u duelu sa Bragom, zvezdašima ostavljaju prostor i za dodatne računice. Poslednjeg novembarskog četvrtka, podsetimo, Ludogorec će put Beograda…

Iako oslabljena, Zvezda neće u Razgradu pretiti praznom puškom. Bljesak, pa pad, formula Mirka Ivanića, potpiruje vetrove nade pred obračun sa Ludogorecom. Buđenje najisturenijeg Dionija, spremnost Bena da se nađe na listi startera, uz danima potenciran učinak Gelora Kange, greju srca pristalica da crveno-beli na bugarskom tlu, mogu do boda, ili iznenađenje i sva tri.

Dejan Stanković
FK Crvena zvezda

Večita rezerva, golman Popović, sve sigurniji Eraković, u tandemu sa Radovanom Pankovom, od šefa struke ohrabreni Gobeljić na desnoj strani, levo asistencijama uvek radi Rodić i ispred poslednje linije nedorečeni Sanogo, uz Italijana Falka, zaokružiće spisak 11 starteta na stadionu Ludogoreca.

Donekle rasterećena, ali uvek sa zadatkom da pobeđuje, u ambijentu nalik pozorišnim, Zvezda ima snagu i predodređenja da poentira. Pita se, napokon, i Stankovićev tim, u duelu sa vazda osporavanim fenomenom modernog bugarskog fudbala…

 

 

 

Komentari

Vaš komentar