Iz Hrama Svetog Save Evropi u pohode

Europa League 16. sep. 202111:371 komentar
Podeli:
FK Crvena zvezda
FK Crvena zvezda

Zvezdina realnost pred očima javnosti. Večito visoki standardi crveno-belih na još jednoj kontinentalnoj proveri, leta 2021. u Ligi Evrope. U premijernoj utakmici sa glasovitom Bragom, nekadašnjim učesnikom Lige šampiona i pretendentom na prvo mesto Grupe F, drugog po kvalitetu klupskog evropskog takmičenja.

Crveno-beli, dan pred prvo iskušenje na novoj evropskoj stazi, imali su specijalan izlet – posetu Hramu Svetog Save na Vračaru. Odlučio je šef Dejan Stanković da Evropi u pohode, krene sa posebnog mesta, svestan iskušenja u društvu Brage, Ludogoreca i Mitjilanda.

Prva prepreka biće i najteža.

Portugalski predstavnik nosi u sebi crtu evropskog kluba, profilisanog u Portugalu, tik iza najvećih – Benfike, Porta i Sportinga.

„Odavno nismo igrali sa kvalitetnijom ekipom“, jasno je Dejan Stanković stavio do znanja koliko ceni Bragu.

Povezano

Ekipa Karlosa Karvahala, godinama sa uspehom, gradi ime u Evropi. Danas, sa prvom zvezdom, španskim reprezentativcem Abelom Ruizom i ključnom karikom selekcije Libije, Mohamedom Al Musratijem, puca na mnogo više od uloge pukog učesnika. Cilj osvajača Kupa Portugala, na prvoj liniji, očitava se u prolećnoj ulaznici za evropsko društvo.

Istovetan je plan šampiona Srbije. Zvezda je na efektan način izbacila Kluž i oživela ideju o ponavljanju uspeha iz prošlogodišnjeg ciklusa. Bespotrebna euforija posle ubedljivih 180 minuta protiv rumunskog superligaša i neviđen optimizam nakon žreba amortizovani su poslednjih dana.

„Stvorila se slika da grupa nije teška, sreću me ljudi i govore da ćemo lako dalje. A, dobili smo fantastične protivnike, znamo ko su nam rivali. Svakako, nije lagano…“, ustvrdio je dan uoči meča Mirko Ivanić, jedan od aduta crveno-belih.

Katai, Gobeljić i Ivanić
FK Crvena zvezda

Zvezda, ipak, u ovom trenutku gospodari svojom sudbinom. Igraće pred skoro punim stadionom „Rajko Mitić“, čija magija je opila i veća fudbalska imena od finaliste Lige Evrope, pre jedne decenije. Prvo kolo u sebi isključuje kalkulacije i uvek nosi specifičnu dozu neizvesnosti. Napokon, crveno-beli danas izgledaju mnogo bolje u odnosu na avgustovske dane. Uhvatili su pobednički ritam, ubrizgali adrenalin i dodatnu energiju, svesni da vrede mnogo više…

Raspoloženi Aleksandar Katai, uvek za asistencije spremni Mirko Ivanić, u Zvezdinom dresu Evrope nikad željniji Aleksandar Dragović, uz „zaštitničku“ ulogu kapitena Milana Borjana, preuzeće zaduženja, po opisu posla, ključnih karika u jurišu na prva dva mesta. Šampion Srbije, u ovom društvu, nema pravo na izgovore, ni dodatna objašnjenja. Sredina septembra ultimativno, u Ljutice Bogdana, nosi sa sobom naređenje – „u juriš, pa šta bude!“

Jednostavan zadatak, bez alibija!

Crvena zvezda – Braga, četvrtak, 18.45. Vredi doći i pogledati…

Komentari

Vaš komentar