Katai za SK: Zvezda veruje da može u sledeću evropsku rundu

Europa League 24. feb. 202110:55 > 14:156 komentara
Podeli:
FK Crvena zvezda

Povratak majstora. Posle 103 dana zebnje, nerviranja, u poslednje vreme (od priprema u Turskoj) i treniranja, strogo kontrolisanog doziranja.Vrata se sama otvaraju, kao da su mu se i ona obradovala, poput trenera Dejana Stankovića, kompletnog Zvezdinog stručnog štaba, saigrača, klupskog rukovodstva i, naravno, navijača. Ušao je Aleksandar Katai.

Dobro ti jutro, podne i veče, srbobranski dragulju, na novom početku, tamo gde pripadaš i srcem i dušom. Fudbal je opet tvoj!

„Meseci kao godine, bar se sve završilo, dozvola je džepu, pečatirana, potpisana, srećan sam! Lepu vest odmah sam podelio sa porodicom, Zvezdinim ljudima, prijateljima, menadžerom Ostojićem, kucalo se, bogami, minulog utorka“, ističe Katai u razgovoru za Sport Klub.

Nedostajao je njegov vic u igri, nedostajale su njegove asistencije (jesenas ih je bilo pet), nedostajali su njegovi golovi (10 u prvom delu sezone), da dodatno ulepšaju Zvezdin pohod na svim frontovima. Lopta se ljutila što je ne miluje, što se od nje udaljio, što se okrenuo drugim stvarima, pa ipak, sve je razumela, željno iščekujući novi susret.

Povezane vesti

„Ponovo smo na istoj talasnoj dužini“, komentariše Zvezdin kreator.

Na treninzima skladno, a, kako će da bude na utakmicama? Baš kod tog pitanja, Katai ostavlja rezervu…

„Valjda ću u nekom skorom, razumnom roku da pronađem sebe.“

U uvodu svega, mesto u avionu za Milano, zatim i u protokolu za revanš šesnaestine finala Lige Evrope?

„Ogromno zadovoljstvo.“

Možda i minutaža protiv Milana?

„Da li je realno? Ne znam. Videćemo, dogovorićemo se…“

Kakve su šanse Zvezde?

„Igrači veruju u prolaz, da ne veruju, ne bi ni išli u Italiju.“

Hrabro?

„Kako drugačije“, uzvratio je Katai.

Milan je u povoljnijoj poziciji, odgovara mu i 0:0 i 1:1, igra na svojoj travi, u ekipi su vrhunski, bogato plaćeni fudbaleri?

„Beograd je pružio dokazni materijal da Zvezda može da se suprotstavi Milanu. U revanšu će, zasigurno, biti novih imena, ali, u suštini, radi se o nijansama između onih koji su istrčali na teren stadiona Rajko Mitić i momaka predviđenih za drugih 90 minuta. I, svi su oni na visokom nivou. Da, svi, što opet ne eliminiše Zvezdu i pre nego što je krenuo nastavak dvoboja. Neću, svakako, reći ništa novo kad pomenem da u fudbalu nema unapred dobijenih utakmica, no, vredi se podsetiti, kao što se mora i verovati. Samo da budemo tim. Štab je uradio ono što je do njega, prezentirana je iscrpna analiza, gledali smo najsvežije Milanove susrete iz Serije A, pažnju obratilii i na zbivanja iz našeg prvog meča sa rosonerima, na potezu su igrači.“

Domaćin lišen pomoći povređenih Mandžukića i Benasera, sa oporavljenim ofanzivcem Dijazom, pozajmljenim iz madridskog Reala. Zvezda bez suspendovanih Rodića i Milunovića, ni zdravstveni bilten nije ružičast, prisutni su problemi… Šanse da Ivanić zaigra su oko 70 odsto, trebalo bi da rastu do sutra uveče… Ono što je sasvim jasno: potrebno je, pod uslovom da se sačuva sopstvena mreža, dati gol Milanu za osminu finala Lige Evrope.

„Radićemo na tome.“

U pokušaju da se razočara Teo Ernandez, prijatelj iz španskih dana, provedenih u Alavesu, jedan od najcenjenijih u sastavu Milana?

„Sreli smo se u Beogradu i pre i posle utakmice, reče mi da mu je super u Milanu, ne planira nikud da ide, želim mu sreću od petka, pa redom“, uz osmeh je dodao Aleksandar Katai za Sport Klub.

Povratak majstora.

Komentari

Vaš komentar