Može li puna Marakana da dočeka Milan? UEFA kaže – ne!

Europa League 22. dec. 202010:22 > 11:0713 komentara
Podeli:
Stadion Crvene zvezde
REUTERS/Marko Djurica

Najave predstavnika Kriznog štaba o popuštanju epidemioloških mera podgrejale su pitanje – može li Crvena zvezda da napuni tribine u predstojećem duelu sa Milanom, 18. februara? Iz UEFA smo dobili glasan odgovor – ne!

Propisi evropske kuće fudbala su nedvosmisleni. U ovom trenutku, dozvoljena popunjenost kapaciteta fudbalskih stadiona je najviše 30 odsto. I to isključivo ukoliko lokalne vlasti ostavljaju tu mogućnost u zavisnosti od kovid situacije u zemlji domaćina. Druge mogućnosti, ni kompromisa – nema.

Crvena zvezda
Fudbaleri Crvene zvezde

U završnici jesenjeg dela evropskih klupskih takmičenja, prisustvo navijača bilo je dozvoljeno samo na stadionima u Rusiji i Ukrajini. UEFA delegati dobili su stroge smernice o praćenju poštovanja „Kovid protokola“ i organizaciji utakmica u vreme virusa korona. U slučaju nepoštovanja disciplinski propisi predviđaju drakonske kazne.

Kontinentalna fudbalska federacija, pre pet dana, otkazala je Evropsko prvenstvo kadeta, planirano za maj naredne godine. U isto vreme, doneta je odluka i odlaganju takmičenja kadetkinja. Prvenstva su zakazana na dva kraja kontinenta – Kipru i Farskim Ostrvima.

– Trenutna epidemiološka situacija u mnogim delovima Evrope čini nerealnim održavanje takmičenja za mlade u prvim mesecima 2021. godine – navela je u saopštenju UEFA.

Beograd u februaru, svakako, očekuje još jedan spektakl. Ako Marakana ne može da bude puna, ostaje nada da će duel Crvene zvezde i Milana imati barem 16.000 neposrednih svedoka…

Komentari

Vaš komentar