Murinjov izgovor posle sramote: Roma ima samo 13 igrača!

Europa League 21. okt. 202122:22 > 23:343 komentara
Podeli:
PHOTOGRAPHER/NTB via REUTERS

Trener Rome Žoze Murinjo bio je utučen posle neverovatnog poraza od Bodo/Glimta u Norveškoj u trećem kolu Lige konferencija.

Rimska Vučica je u hladnoj Norveškom izgubila 6:1, a prvi put u karijeri, u 1008 utakmica, Murinjova ekipa je primila šest golova.

Povezane vesti

Portugalski trener je preuzeo odgovornost za poraz, ali je i jasno dao do znanja da smatra da Roma ima 13 igrača, a ostali su ‘na drugom nivou’.

„Odlučio sam da igram sa ovom postavom, tako da je odgovornost moja. Učinio sam to sa dobrim namerama, kako bih pružio priliku onima koji naporno rade i da rotiram sastav na veštačkom terenu po hladnom vremenu. Odlučio sam da odmorim mnoge igrače,“ istakao je Murinjo i nastavio:

Izgubili smo od ekipe koja je pokazala veći kvalitet večeras. To je tako jednostavno.“

Direktor Rome Tijago Pinto rekao je pre utakmice da su mediji pokušali da potenciraju napetost između Murinja i kluba zbog nedostatka kvaliteta u ‘dubini’.

Kad bih uvek mogao da igrati sa istih 11, igrao bih. Rizično je, jer imamo ogroman jaz u kvalitetu između dve grupe igrača. Znao sam granice ove ekipe, nije mi to novo, ali sam ipak očekivao bolji učinak. Kao što sam rekao, moj je izbor, tako da je i moja odgovornost.“

Postavlja se pitanje da li je težak poraz narušiti samopouzdanje igrača Rome u nastavku sezone.

Svaki poraz nanosi štetu. Razgovarao sam sa igračima i bio iskren. Bio sam iskren prema njima. Nikada nisam prikrivao činjenicu da smo imali sastav sa stvarnim ograničenjima. Imamo 13 igrača koji predstavljaju jednu ekipu, ostali su na drugom niovu. Barem je pozitivna stvar što me od sada niko neće pitati zašto uvek koristim iste igrače.

Roma za vikend u devetom kolu Serije A igra protiv neporaženog Napolija.

Naša glavna ekipa dobro, zaslužila je više bodova ove sezone i ima pravi mentalitet. Sa tim mentalitetom igraćemo u nedelju,“ naglasio je Murinjo.

Vučica je četvrta u prvenstvu Italije sa 15 bodova, dok Napoli u Rim dolazi sa maksimalnim učinkom.

 

 

 

Komentari

Vaš komentar