Neredi u Marseju i Londonu obeležili kolo u Ligi Evrope

Europa League 1. okt. 202114:29
Podeli:
Vest Hem, Rapid, navijači
REUTERS/David Klein

Prvo kolo Lige Evrope obeležio je meč Lestera i Napolija nakon koga je uhapšeno nekoliko lica, a ni drugo kolo odigrano u četvrtak nije prošlo bez nereda na tribinama.

Na stadionima u Francuskoj i Engleskoj u četvrtak su zabeleženi neredi tokom mečeva Lige Evrope.

Duel Marseja i Galatasaraja (završen bez golova) bio je prekinut na osam minuta kako bi tribine bile ispražnjene i zatvorene u prvom poluvremenu nakon tuče i ubacivanja raznih predmeta sa tribina na teren. Kako je navela UEFA – sudija je iz bezbednosnih razloga zaustavio utakmicu. Navijači dva tima gađali su jedni druge bakljama, tek je jedna završila na terenu.

Treneri dva tima Fatih Terim i Fernando Muslera, kao i Dimitri Paje pokušali su da umire navijače, prilično bezuspešno.

Ovo je već drugi put ove sezone da navijači Marseja priređuju slične scene – u avgustu je njihov meč u šampionatu Francuske protiv Nice prekinut zbog divljanja navijača oba tima.

U isto vreme u Londonu, Vest Hem je pobedio bečki Rapid ali na tribinama je bilo slično kao u Marseju. Navijači dva tima slali su sa jedne na drugu streanu tribine različite predmete uključujući i balon od deset litara vode. Nekolicina navijača Rapida pokušala je i da preskoči zaštitne ograde i pređe na stranu tribine na kojoj su bili domaći navijači nakon prvog gola Čekićara u prvom poluvremenu.

Dejvid Mojes bio je prilično razočaran nakon meča:

„Ne znam kako je sve počelo, ni gde je počelo, ali video sam da bacaju neke stvari. Mi želimo da budemo klub koji redovno igra u Evropi i zato želimo da se svi ponašaju pristojno. Ne znam ko je započeo sve ovo, ali mi ne želimo da budemo klub sa ‘tom’ reputacijom. Želimo da budemo klub koji svi rado dočekuju“, rekao je Mojes posle utakmice.

Komentari

Vaš komentar