Opta: Zvezda naišla na Mekgregora, trebalo da dâ dva gola

Europa Conference League 11. mar. 202217:09 > 18:002 komentara
Podeli:
Action Images via Reuters/Carl Recine

Crvena zvezda baš nije imala sreće na "Ajbroksu". To pokazuje i napredna statistika koju pravi Opta, a koja kaže da je Crvena zvezda na ovom meču imala dva očekivana pogotka s obzirom na to kakve je šanse imala.

Crvena zvezda je izgubila od Glazgov Rendžersa 3:0 a uopšte nije moralo tako da bude. Škotski tim je prošao fenomenalno jer je sačuvao svoju mrežu, a za to je bio najzaslužniji golman Alan Mekgregor. Čak i Opta kaže u svojim analizama da Zvezda može da smatra da nije imala sreće da dođe do gola, ali da je naišla na fenomenalno raspoloženog Mekgregora.

U toku meča na „Ajbroksu“ Rendžers jeste bio češće opasniji, ali je između 15. i 30. minuta Zvezda imala najveću pretnju po gol protivnika. Opta je izračunala da je Zvezda u ovom meču imala 2,13 očekivanih golova s obzirom na to kakve je prilike pravila, dok je domaćin imao 1,7 očekivanih golova.

Statistika pokazuje da su crveno beli imali veći nešto veći posed i dva šuta više, ali su šutnuli svega četiri puta u okvir gola, dok su Rendžersi to uradili osam puta.

Što se tiče meča Partizana i Fejnorda, tu Opta ne pokazuje ništa neobično. Analize pokazuju da je Fejnord konstatno bio pretnja po gol Partizana, a posebno su bili dobri u toku drugog poluvremena kada su dali četiri gola. Partizan je bio pretnja početkom drugog poluvremena kada je i poveo 2:1.

Statistika očekivanih golova kaže da je Partizan trebalo da da jedan gol, a gosti iz Holandije 2,7.

Komentari

Vaš komentar