Pioli: Zvezda nam pravila probleme u oba meča

Europa League 25. feb. 202123:593 komentara
Podeli:
AC Milan Stefano Pioli
REUTERS/Daniele Mascolo

Trener Milana Stefano Pioli analizirao je šta je to pošlo po zlu za Rosonere nakon što su se provukli protiv Crvene zvezde i plasirali se u osminu finala Lige Evrope.

Gledajući iz ugla Milana, ovo je bila još jedna razočaravajuća partija Rosonera. Uspeli su da prođu dalje, ali uz mnogo sreće i to protiv rivala, koji je u završnici imao igrača manje na terenu.

Jasno je da nismo u najboljem periodu forme. Šteta je što nismo bolje kontrolisali situaciju, sa malo više preciznosti u dodavanju i boljim rešenjima, ali najvažnija stvar je da smo se kvalifikakovali dalje protiv ekipe koja nam je pravila probleme u obe utakmice„, rekao je Stefano Pioli posle revanš meča.

Trener Milana priznaje da se njegov tim prerano zadovoljio u prvom meču u Beogradu i ispustio pobedu, ali da je u revanšu bio daleko od toga.

U prvoj utakmici prestali smo da tražimo treći gol i odmarali se na lovorikama. Ovog puta to nismo uradili, imali smo šanse sa Rebićem i Ibrahimovićem u ekipi. Na ovom nivou se radi o detaljima i najsitnije stvari mogu da naprave veliku razliku“, svestan je Stefano Pioli.

Psihološki umor više nego fizički

Rosoneri su ušli u seriju loših rezultata, ali trener Milana želi da stvari gleda pozitivno.

Mislim da možda postoji neki psihološki umor više nego fizički, jer smo kampanju započeli u preliminarnim rundama. Pravimo više grešaka i nismo toliko čvrsti kao nekada, ali ako razmišljamo o našoj sezoni, ona je i dalje puna pozitivnih stvari. Nastavljamo takmičenje u Ligi Evrope preko koje može da se stigne do Lige šampiona. Pokušavam da ostanem sa svojim igračima tokom čitave utakmice, pružim im pravu podršku, ali oni su na kraju ti koji nose odgovornost i možda počinju da osećaju pritisak. Ne bi trebali, jer imamo izvanrednu kampanju i prolazak kroz teške trenutke će nam pomoći da postanemo jači u budućnosti„, smatra trener Milana.

 

 

Komentari

Vaš komentar