Rnić za SK: Sad je sve u rukama Volfsbergera

Podeli:
REUTERS/Leonhard Foeger

Na jednoj strani Nemanja Rnić i Dejan Joveljić, na drugoj Uroš Spajić. Volfsberger protiv Fejenorda.

Sledećeg četvrtka u austrijskom Volfsbergu, gde će pasti odluka ko pored zagrebačkog Dinama ide u nokaut fazu Lige Evrope. Trenutno stanje na tabeli: Dinamo 11, Volfsberger sedam, Fejenord pet i CSKA tri boda.

„Za ovako nešto smo se sinoć i borili, sad je sve u našim rukama“, naglašava za Sport Klub Nemanja Rnić, koji je u finišu duela sa CSKA u Moskvi ušao na teren i bez greške obavio sve odbrambene zadatke, kako bi Volfsberger sačuvao vođstvo, iz 22. minuta, režisera, hrvatskog internacionalca Darija Vizingera (22).

Spektakularan gol Vizingera, momka koji je igrao u Varaždinu, Rijeci, Hrvatskom Dragovoljcu, Rudaru iz Velenja i Celju do ove godine kada je potpisao za vukove?

„Šut sa udaljenosti od 30 metara, lopta se silovito od prečke odbila u mrežu. Bravo!“

Pobeda Volfsbergera, u čijem se sastavu tokom drugog dela meča pojavio i Joveljić, predstavlja iznenađenje?

„CSKA u 90 minuta nije stvorio ni jednu ozbiljnu šansu. Sve što je uradio, bili su jalovi napadi u drugom poluvremenu, otud i nije mogao da očekuje, niti da dobije više. Nije zaslužio! Prema tome, rezultat je ogledalo onoga što je prikazano, mi smo čak mogli da budemo ubedljiviji, pogodili smo i stativu. Ne mari. I ovako je slatko. Pogotovo što se desilo u novom ambijentu, kažem novom, mislim na prisustvo navijača na stadionu u Moskvi. Konačno. Ništa bez publike, sve sa publikom. I, nažalost, već u nedelju povratak na staro, fudbal pred prazni tribinama“, zaključio je Rnić u razgovoru za SK.

Noć u ruskoj prestonici, spavanje, pa ulazak u avion, let na liniji Moskva – Insbruk, sledeći rival je Tirol.