UEFA ceni Srbe: Ivković delegat, Glođović oficir u finalu LE

Podeli:
Nebojša Ivković
Guliver image

Srpski fudbal imaće dvojicu predstavnika u finalnom susretu Lige Evrope - Nebojši Ivkoviću povereni su poslovi delegata, a Vladu Glođoviću oficira za bezbednost.

UEFA ceni proverene ljude. Otuda i poverenje Nebojši Ivkoviću da u Gdanjsku, u duelu Mančester junajteda i Viljareala okonča reprezentativnu karijeru službenika evropske kuće fudbala. Bivši generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije, bez mrlje u višedecenijskim izazovima, godinama je bio primer za školovanje mladjih naraštaja na Terazijama 35. Neopravdano skrajnut od satelita Slaviše Kokeze, povukao se sa izazovnog mesta, ali nije izgubio uticaj u UEFA. Naprotiv, revnosnim obavljanjem delegatskih i poslova unutar komisija, uporedo je napredovao, iako u poznim godinama, i zaslužio da na najlepši način zaokruži nezaboravan fudbalski put.

Ivković je član komisije za stadione evropske fudbalske asocijacije. Vrsni je pravnik i poznavalac sportskog prava.

Vlado Glođović
FSS

Simobolike ima i u delegiranju Vlada Glođovića na mesto oficira za bezbednost.

Mladi sportski radnik iz Vrbasa u naletu postao je za kratko vreme jedan od najcenjenijih u aparatu UEFA. Bivši internacionalni sudija, poslednjih sezona, besprekorno je obavio posao na najizazovnijim utakmicama i nametnuo se kao logičan izbor za meč u Gdanjsku.

Evropska kuća fudbala spojila je dvojicu kvalitetnih sportskih radnika Srbije u Poljskoj. Kad već nemaju mesta u mulju superligaškog fudbala, na sreću, ima ko da ceni profesionalce i marljive radnike, bez obzira na „leđa“ i ostale kvalifikacije.

Fudbalska Srbija imaće u sredu veče razloga za ponos.

 

Komentari

Vaš komentar