Fonseka: Pogledate Real i Liverpul, ovo više nije humano

Fudbal 7. mar. 202112:18 > 12:222 komentara
Podeli:
Reuters, Alberto Lingria

Trener Rome Paulo Fonseka zabrinut je zbog zgusnutog rasporeda i upozorava da će se povrede gomilati zbog nehumanih uslova u kojima su se našli klubovi i fudbaleri širom Evrope.

Rimska Vučica igra po principu „toplo-hladno“, pobada, poraz, remi, pa opet u krug. Jedan od glavnih razloga je što Fonseka nikako ne može da sastavi najbolji tim. Poslednji na spisku otpisanih našao se Vereto. Biće odsutan najmanje mesec zbog povrde na poslednjem meču sa Fiorentinom.

Mnogi treneri se slažu da ima previše utakmica. Pogledajte šta se dešava sa timovima kao što su Real Madrid i Liverpul„, rekao je Paulo Fonseka pred nedeljno matine sa Đenovom.

On kaže da nije normalno da fudbaleri igraju toliko utakmica u tako kratkom periodu.

Nije humano terati fudbalere da igraju ovoliko utakmica. Za početak, treba smanjiti broj međunarodnih mečeva. Ovo je stvarno previše„, smatra Paulo Fonseka.

Fudbalske asocijacije širom sveta našle su se u velikom problemu, jer klubovi zbog situacije sa koronavirusom ne žele da puštaju svoj igrače da igraju za nacionalne selekcije.

Južnoamerička fudbalska asocijacija (CONMEBOL) potvrdila je su kvalifikacioni mečevi za Svetsko prvenstvo u Južnoj Americi, zakazani za kraj marta, zvanično suspendovani nakon što je nekoliko menadžera Premijer lige sugerisalo da fudbalerima neće biti dozvoljno da napuštaju klubove zbog ograničenja koronavirusa.

 

Komentari

Vaš komentar